image1 image2 image3

Szeretettel üdvözöljük a Debreceni Cicavilág Egyesület, az EgyDeCi oldalán!


Örömmel értesítjük Önöket, hogy mostantól mi is megpróbálunk egy Egyesület védőszárnyai alatt segíteni a debreceni és a Hajdú-Bihar megyei kóbor és mentett cicaállományon! A Debreceni Cicavilág Egyesület (EgyDeCi – a cicák iránti szeretetből és odafigyelésből) 2013. március 1-én tartotta alakuló ülését. Két hónappal később, 2013. május 29–én megtörtént a bírósági bejegyzés.

A Debreceni Cicavilág Egyesület kifejezetten és kizárólag a debreceni és Hajdú-Bihar megyei kóbor macskaállományok ivartalanítására jött létre!

Úgy érezzük, rengeteg munka van még Magyarországon az állatvédelem fejlesztése terén. Rengeteg szervezet foglalkozik állatok mentésével, örökbe adásával, így mi ezekben a feladatokban, mint Egyesület nem vállalnánk szerepet. Ellenben macskák ivartalanítására eddig a környéken nem vállalkozott szervezetként senki, magánszemélyek erejükön felül és anyagi határaikat feszegetve próbálkoztak visszaszorítani a túlszaporulatot. Bízunk abban, hogy tagjaink elszántságával, Egyesületünk új erejével, határozott segítséget nyújthatunk a megyében. S reméljük tevékenységünk határait hamarosan szélesíthetjük majd.

A nemzetközi előírásokat követve, amíg más azonosan hatékony jelölési módszert nem találnak, addig az ivartalanított állatokat a szokásos módon - a bal fül hegyéből eltávolítva egy kis darabot - jelöljük meg. Az eljárás altatásban történik az ivartalanítási műtét ideje alatt, fájdalommal nem jár, ellenben tökéletes segítséget nyújt nagyobb kolóniák ivartalanításánál a már korábban befogott példányok azonosítására. Egyéb jelölés (biléta, tetoválás) sajnos nem célszerű szabadon élő állatoknál.

Céljaink közt szerepel továbbá oktatási program, rendezvények szervezése, melyekről bővebben az Alapszabályunkban olvashatnak itt a honlapunkon.

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates