foto1
Kóbor macskák ivartalanításáért
foto1
Felelős állattartás
foto1
Gazdit keresünk
foto1
Ivartalanítunk
foto1
Rendezvényt szervezünk
debrecenicicavilag.hu
info@

2017. október végén zártuk le azt az ivartalanítási és oltási programot, amelyet Hajdúszoboszló város önkormányzatával együttműködésben, a város által rendelkezésünkre bocsátott 100 000 forint anyagi támogatásból valósítottunk meg.

A 2015. évben kezdtük meg ivartalanítási munkánkat Hajdúszoboszló területén, melyet 2016. évben a korábban ivartalanításon átesett szelíd egyedek oltásával és microchipelésével egészítettünk ki.

Az oltásokra Dr. Török Zsuzsanna állatorvost kértük fel, aki szeptemberben a helyszínekre kiszállva oltotta be a cicákat Leucofeligen oltással. Természetesen az állatok féreghajtása is megtörtént. 

2017. elején egy újabb állományról kaptunk bejelentést, így az ivartalanítás újra előtérbe került. A Túri utcában hét nőstény macskát ivartalanítottunk. Az egyik cica macskanáthából eredendően szemkárosodást szenvedett, így műtétre szorult, hogy a további állapotromlást elkerüljük. A korábbi állományokban két kandúr ivartalanítása történt. Egyiküket 2017. novemberében baleset érte, komoly lábsérülést szenvedett, így az ő műtétjét is egyesületünk finanszírozta.

 

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az ivartalanítások mellett minél nagyobb számban tudjunk védőoltásokat is biztosítani a gazdátlan cicáknak, mert ezzel a legtöbb macskabetegség megelőzhető, így a kolóniák védettebbek lesznek, nem beszélve arról, hogy a lakóközösségek azon tagjai is nagyobb biztonságban érzik magukat, akik az esetleges fertőzésektől tartva eddig nem örültek a cicák jelenlétének.

A hajdúszoboszlói ivartalanítási és oltási programot 2018. évben szeretnénk folytatni, reményeink szerint az önkormányzat további támogatását élvezve.

PayPal donate

Facebook