^Lap tetejére

Debreceni Cicavilág Egyesület

Zsákban kidobott babák

A Kartács utcai erdőben egy zsákba kötözve találtak öt 2-3 hónapos kölyök cicát.

Minden szervezetet végig hívtak. Senki nem vállalta őket. Sőt az egyik alapítvány kifejezetten minket ajánlott a megtalálónak. Ezúton is köszönjük neki. Velük ellentéteben nekünk nem a fotó volt a lényeg a zsákban lévő macskákról, hanem hogy minél hamarabb megoldódjon a rémült kisállatok sorsa. És mi nem tudtunk nemet mondani, annak ellenére, hogy nem foglalkozunk mentéssel. Kétségbe esetten hívtunk végig minden ismerőst, hogy valahol legyen hely.

Egy civil állatmentő nyújtott segítséget, aki nem él a rivalda fényben, nem gyűjt adományt, sem adó egy százalékot, de nem tudott ő sem nemet mondani. Köszönjük neki!

Így a megszeppent állatkák biztonságban vannak. Sajnos a probléma ezzel nincs megoldva. Mivel ehhez a hölgyhöz nagyon sokan visznek állatot, gyakran csak a kapuban hagyva, nemrég fertőzés volt nála. A kicsik jelenleg karanténban vannak. Ahhoz, hogy melegebb helyre és a többi cicához bekerülhessenek oltásra lenne szükségük. Ez öt cica esetében 55.000 forint.

Ez nekünk óriási összeg, gyakran egész hónapban nem kapunk ennyi adományt. Így ha bárki tudja az oltásukat támogatni nagyon hálásak lennénk. 

Zsákos Frodókák szépen alakulnak. Egyre kíváncsibbak, már nem bújnak el a legkisebb zajra. Mivel mi nem vagyunk felkészülve cicabefogadásra, így sem helyünk sem élelem készletünk nincs. Egy állatszerető hölgy fogadta be őket. Érkezésükkor csak tápunk volt, ezt elvittük neki. A cicák korukból adódóan elsődlegesen még konzervet esznek, ezért nagyon nagy szükségünk lenne a cicák élelmezéséhez konzervre. Napi két konzerv fogy, ez havi szinten hatvan konzerv. Hatalmas mennyiség a pénztárcánknak.

Az 5 apróságnak feneketlen a pocakja, így minden apró segítségre - akár egy konzervnyi adományra is szükségünk van.

December elején az összegyűlt adományokkal meglátogattuk a babákat. Szerencsére azóta sokat szocializálódtak, most kezdik felfedezni a világot.

Köszönjük az adományokat:

Ábel Rita Anikó
Balla Ágnes
Bródi Nikolett
Fábiánné Dobi Katalin
Kiss Ágnes
Tóth Piroska

 
Az etetésüket továbbra is meg kell oldanunk, így továbbra is szívesen fogadjuk a konzerv és táp adományt részükre.

Nagyon rossz hír érkezett 2016. december közepén. Az egyik apróság hirtelen meghalt. Így annak ellenére, hogy még nagyon félősek a cicát, úgy döntöttünk nem várunk tovább a szelídülésükkel. A négy megmaradt kiscicából hármat sikerült megfogni. Alapos orvosi vizsgálaton, féreghajtáson estek át és megkapták az első oltásukat.

Guszti cica teljesen egészséges, bár iszonyatosan halálra volt rémülve. 

 Zsófia főhercegnő nagyon kíváncsi, igazi vezéregyéniség. Ő szelídült meg a leghamarabb. Az egyik képen látszik milyen kedvesen alszik.

A harmadik fülön csípett cica, bizony kígyó ősökkel is rendelkezik. Igen hangos pufogással jelezte kandúrkánk, hogy bizony ő nem könnyű préda. Kobra rémült arca persze nem teljesen erről árulkodott. Neki még szoknia kell, hogy az emberek nem bántják.

A cicák oltására érkezett adomány:

Balogh Ilona 10.000 forint

Vincziné Papp Éva 3.000 forint

Tóth Piroska 5.000 forint

 Köszönjük szépen!

A négy apróság közül kettő 2016. január elején gazdit talált. A legvadócabb cica az ideiglenes befogadó családján belül gazdisodott, míg Guszti cicáért Kistokajból érkeztek. Gusztikáról kaptuk ezeket a képeket. Már megkapta a második oltását is. Nagyon szépen alakul, bár néha-néha még megijed.

A megmaradt két baba - Zsófia és Kobra - 2017. január 27-én orvosnál jártak. Zsófia megkapta a következő oltását. Mivel Kobra az elmúlt hetekben betegeskedett így őt csak megvizsgálták. Szerencsére jól van, a tüdeje tiszta. Rövidesen őt is be lehet oltani.

Kobra 2017. február elején új otthonába költözött. Előtte megkapta a második oltását is. Az első napok a szekrény alatt teltek, minden porcicát megszámolt. Aztán megtört a jég és rájött, hogy neki tulajdonképpen nagyon jó dolga van. Minden étel és minden simi egyedül csak övé, amit dagasztással és bújással hálál meg gazdijának. 2017. február végén Zsófi is gazdisodott.

Számlatulajdonos: Debreceni Cicavilág Egyesület

Számlaszám: 12052705-01397637-00100001

(Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest Akadémia u. 6.).

IBAN szám: HU56 1205 2705 0139 7637 0010 0001 

SWIFT kód: UBRTHUHB

Megjegyzés: Kartács babák

Köszönjük szépen!

 

 

Copyright © 2013. Egy DeCi  Rights Reserved.