^Lap tetejére

Debreceni Cicavilág Egyesület

Ház az erdő szélén

Van egy ház a debreceni Nagyerdő szélén, ahova sok-sok cica megy segítséget kérni. Vannak, akiket a kapuba raknak.

Milyen jó az erdő... csendes, sötét és senki nem látja, amikor az állatkákat ott hagyják. Nagy divat ma. Csendben, elegánsan megszabadulni házi kedvencünktől, majd nyugodtan élni tovább. Miközben más kétségbeesetten próbál segíteni ezeken az állatokon.

Egy ilyen segítségkérés érkezett hozzánk. Az idős, nyugdíjas hölgy már nem bírja a sok kidobott állatot ellátni és gazdit keresni nekik. 

A legújabb jövevény egy nagyon kedves, szeretetéhes cica, aki nagyon rossz állapotban érkezett. Maszat szőr tetves és egy korábbi állkapocs törése miatt az álla el van deformálódva. Parazitamentesítésen átesett. Erősödnie kell, hogy az ivartalanítást és állkapcsának esetlege műtétjét elvégezzék. Maszat felépülése után gazdit keres.

A nőstényeket saját költségen a néni ivartalanította. Öt további kandúr ivartalanítását és szükség esetén orvosi ellátását biztosítjuk. Mivel állandók a verekedések köztük a kicsi élettér miatt a cicák gazdi keresők. Rövidesen mindenkit bemutatunk.

A cicák gazdikereső albuma itt található:

https://www.facebook.com/139405896252557/photos/?tab=album&album_id=542702565922886

Maszat cica erősödött annyit, hogy 2016. november 8-án ivartalanítva lett. Megvizsgálta a doktor úr az állkapocs törését. Másodlagosan összeporcosodott. Ahhoz, hogy Maszat jobb életminőségben élhessen mindenképpen javasolja a műtétet, amelynek költsége 35 ezer forint körül várható. Ehhez jön még a rehabilitáció költsége.

A kandúrok ivartalanítását elkezdtük. 2016. november 14-én Alex járt orvosnál, és lett ivartalanítva.

Maszat cicát 2016.11.29-én megműtötték. Annak ellenére, hogy nem gyűlt össze a műtét teljes ára nem vártunk, mert a cica érdeke ezt kívánta. Ha kapunk képet róla megosztjuk Veletek. Jelenleg kórházban lábadozik, jó étvággyal reggelizett.
Sajnos Pindúr cicáról is kiderült, hogy beteg. Gombafertőzése van, fülatkás és a szeme sincs rendben. Az idős hölgy unokái is megfertőződtek, így a kezelése nagyon sürgős. A vizsgálaton felül a gyógyszereinek a költsége 20 ezer forint körüli. Ez hatalmas összeg. Csak maga a gomba elleni szer - Itrafungol - ára 14 ezer forint. Sajnos ezt meg kell vennünk, mert a kezeléshez a teljes mennyiség szükséges.
Köszönjük szépen Kiss Tímeának a Tobrex szemcseppet, és a Corneregelt, Papp Orsolyának pedig a Dexoryl fülcseppet és a fültisztító folyadékot.

Maszat műtétje, Pindúr kezelése és gomba ellen az Itrafungol összesen 50.280 forintba került.
Maszat cica jól van, pépesített ételt kap. Pindúrról pedig kiderült, hogy leányzó. Mindketten gyógyulgatnak, kontorol után újabb hírekkel jelentkezünk.

Nemrég egy nagyon kedves hölgy keresett meg minket, hogy cicát szeretne örökbe fogadni. Természetesen küldtünk neki több gazdi kereső cicáról anyagot. Azonban álmunkban sem mertük volna gondolni, hogy a választása Pindúrra és Maszatra esik.

A két cica nagyon meg volt ijedve, amikor elindult velük. Azt hihették megint orvoshoz viszik őket. Új otthonukba hazaérve kicsit megszeppenten nézelődtek. Rövid ismerkedés után bekuckóztak a kályha mellé. :)

Természetesen a két cica megkezdett orvosi kezelését egyesületünk a cicák gyógyulásáig vállalja.

Maszat műtétjére érkezett adományok:

Sándor-Sarkadi Veronika 3.000 forint

Bródi Nikolett 3.000 forint

Tóth Piroska 5.000 forint

Anonim 3.000 forint

Dr. Kiss Tímea 3.000 forint

Sándor András 2.378 forint

Pelle Kitti 5.000 forint

 

Akinek módjában áll segítsen, hogy ki tudjuk fizetni magas állatorvosi számlánkat és más bajba jutott állaton is tudjunk segíteni.

Számlatulajdonos: Debreceni Cicavilág Egyesület

Számlaszám: 12052705-01397637-00100001 (Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest Akadémia u. 6.).

IBAN szám: HU56 1205 2705 0139 7637 0010 0001

SWIFT kód: UBRTHUHB

Megjegyzés: Erdőszéli ház

Copyright © 2013. Egy DeCi  Rights Reserved.