^Lap tetejére

Debreceni Cicavilág Egyesület

Cirmi és Kormi, az új élet kezdetén

Cirmi és Kormi sokszor és sok mindenkinek volt már útban.

 

Cirmi a mostani helyükre a szomszédból menekültek át több éve, amikor a többi cicát lemérgezték, Kormi meg az egyik pinceablak rácsán mászott fel az udvarba. Etetőjük 10 éve példásan gondozza őket. Parazitamentesek, kezeltek. Egy kis lyukban éltek eddig, azonban az udvarban levő lakás elkelt, és kiderült, hogy az üreg azért van szabadon hagyva, mert a lakáshoz tartozó szellőzőhöz tartozik. Az új tulajdonos most rendbe fogja rakatni a szellőzőt és a nyílás be lesz rácsozva, ezen kívül ő is, a közös képviselő is többször felhívta az etető figyelmét, hogy tüntesse el a két cicát, ha ragaszkodik hozzájuk, vigye őket haza. A segítségkérőről tudni kell, hogy 6 mentett cicája és egy mentett kutyája van. E mellett évente nagyon sok cicának keres gazdát, akiket a belvárosba dobnak ki, miközben napi szinten 10-12 cicát etet.

Cirmi és Kormi nagyon összeszokott páros. Sajnos megfogni őket eddig nem sikerült, bár hova is mehettek volna...

Segítségkérésünkre egy régi támogatónk jelentkezett, hogy befogadja a két cicát. Több hetes kísérletezgetés után - Sedalin, stb. – 2016. július 27-éna két kis öreg önként bement a csapdába csak az ajtót kellett bezárni rájuk. Elkezdődött az udvar felújítása és megérezhették, hogy nekik már itt nincs helyük, valami véget ért.

Orvoshoz kerültek, ahol ivartalanítva lettek mindketten. Cirmiért kicsit aggódtunk, hiszen nem mai csirke, kb 18 éves. Mivel pár éve még kiscicái voltak, és jó egészségnek örvend ő is meg lett műtve.

Sok boldogságot Nektek drága Cirmi és Kormi!

Copyright © 2013. Egy DeCi  Rights Reserved.