^Lap tetejére

Debreceni Cicavilág Egyesület

3 év, 250 ivartalanított kóbor macska

 ... sok-sok gyógykezelés, gazdához közvetítés, oltási program ...

VAGONGYÁR

2014-ben 8 cicát ivartalanítottunk:7 nőstényt és 1 kandúrt, közülük egy balesetes cicát gyógyítottunk.

 

KENÉZY KÓRHÁZ

2014-2015-ben összesen 20 cica ivartalanítását végeztük el több ütemben, ezzel párhuzamosan történt a gazdához közvetítésük, mert a kórház területén a gondozó betegsége miatt megszűnt az ellátásuk. A kolónia tagjait örökbefogadó gazdákkal folyamatos a kapcsolattartás. 2016-ban két kölyök cica gondozását és örökbe adását vállaltuk fel - sikeresen.

 

HAJLÉKTALAN ÁLLATBARÁTOK CICÁI

Öt debreceni helyszínen összesen 20 cica ivartalanításában kérte segítségünket a Bike Maffia csapata.

A munka jelenleg is zajlik, 7 cicát ivartalanítottunk, sokakat gyógyszerekkel támogatunk.

 

DOHÁNYGYÁR

6 nőstény és 2 kandúr cicát ivartalanítottunk, gyógykezeltünk, ketten oltásokat is kaptak. Az etetővel folyamatos a kapcsolattartás.

 

VIKTÓRIA ÉTTEREM

2 felnőtt és 5 kölyök cica élt az étterem környékén, amikor az egyesület látókörébe került a kolónia. Az ivarérett cicákat ivartalanítottuk, a kölyköknek sikerült gazdát is találni.

 

GYIMES UTCA

Két cica és egyikük kicsinyeinek kértek segítséget az ott lakók. A kicsiknek sikerült gazdát találni,a felnőtt cicákat ivartalanítottuk.

 

VÁRMEGYEHÁZA UTCA

A Vármegyeháza utcán elszórtan sok cica él.2015-2016-ban 4 kandúr és 1 nőstény cicát ivartalanítottunk. 

 

HAJDÚSZOBOSZLÓ

2015-ben két lakótelepen összesen 14 cicát ivartalanítottunk, közülük kettőt gyógykezeltünk. 2016-ban a kolóniák további két tagját ivartalanítottuk és egy lakótelep kóbor macska állománya komplex oltási programban vett részt és microchipet kaptak az egyesületnevére regisztrálva. Az oltási programot 2017-ben ismételjük.

 

EGYETEM SUGÁRÚT

2013-2015 között 22 cicát ivartalanítottunk: 17 nőstényt, 5 kandúrt. Az ivartalanításnak köszönhetően csökkent a területen az egyedszám és a cicák egészségesebbek.

 

HOMOKKERT

A Monostorpályi úton 15 cica helyzetét kellett megoldani. Az ivartalanításokat követően sok cica gazdára talált, a létszámuk a területen csökkent.

 

MONOSTORDŰLŐ

A Monostordűlőben 10 tagú kolónia élt, közülük 6 ivartalanítását oldottuk meg, és segítettünk a gazdásításukban.

 

KÖZTEMETŐ

2015 óta folyamatos a temetőben etetett cicák gondozójával a kapcsolat, a cicák gyógykezelését, adományok útján történő támogatását, 2 év alatt összesen 12 cica ivartalanítását vállalta fel az egyesület, 4 nőstényt és 8 kandúrt.

 

A Debreceni Cicavilág Egyesület tagjai és önkéntesei fáradhatatlanul dolgoznak azért, hogy a Debrecenben és a megyénkben gazdátlanul élő, de a helyi közösségek által etetett kóbor macska kolóniák létszámát az ivartalanítások által kordában tartsuk, a további szaporulatot megelőzzük és a meglévő egyedek egészségi állapotát javítsuk. Állandó kapcsolatot tartunk a cicákat gondozó, a sorsukért aggódó etetőkkel, az ivartalanítást követően is figyelemmel kísérjük a kolóniák életét, az etetők visszajelzései alapján.

Egyesületünk munkája nyomán több helyszínen sikerült jelentős eredményeket elérni. Hajdúszoboszlón önkormányzati támogatással valósítottuk meg egy lakótelepi kolónia valamennyi egyedének ivartalanítását és teljes oltási programját. Az itt élő cicák mindegyike rendelkezik a leggyakrabban előforduló betegségek elleni védőoltással, és microchippel, amely az egyesületünk nevére szól. Ezzel is azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy ezen egyedek egészségi állapotának felügyeletét a továbbiakban is fenn kívánjuk tartani. Ezt mintaértékűnek tekintjük és célunk, hogy valamennyi általunk ismert és felkarolt helyszínen biztosítani tudjuk az egyedek védettségét és felügyeletét, oltási program és microchipes azonosítás révén.
Meggyőződésünk, hogy az állatvédelmi tevékenység nem lehet hosszú távon sikeres, ha kimerül a mentésre szoruló állatok elhelyezésének – sajnos sok esetben ideálisnak nem mondható - megoldásában. Egy-egy alom kismacska, akiket ideiglenes befogadóknál elhelyezve, jóérzésű emberek adományaiból felnevelve néhány hét vagy hónap múlva örökbe adnak, csak egy-egy egyed problémáját oldja meg jó eséllyel, de a gyakran ivarosan örökbe adott cicák hamarosan újabb egyedekkel terhelik majd a környezetet, reménytelen és sok pénzt felemésztő örök körforgásban tartva a mentési munkát.
A cél a mentésre szoruló állatok számának csökkentése, amely hosszú távon egy a mainál sokkal jobb minőségű mentést tesz lehetővé. Ennek egyetlen módja az ivartalanítás és ennek népszerűsítése és beépítése a köztudatba. Mi erre koncentrálunk! Erre fordítjuk a támogatóink adományait ….
Küldetésünk: Ivartalanítunk, hogy ne kelljen menteni!

 

Copyright © 2013. Egy DeCi  Rights Reserved.