^Lap tetejére

Debreceni Cicavilág Egyesület

Pikk és Pakk, a két kitett lurkó

Pikket és Pakkot a Kenézy Kórház területén tették ki esős, szeles időben. Nincs is jobb idő a költözésre gondolta a gazdájuk. A két pár hónapos kiscica nagyon fázott és rémülten gubbasztott az egyik épület bejárata előtt. Páran megsajnálták őket és ételt adtak nekik. Mindketten macskanáthásak.

Pikk, a fekete-fehér fiúcska és az egyik szeme már nem menthető. A betegség neki húzódott lejjebb, a tüdő alsó részére. Kicsit tartózkodó, de a kényeztetést nagyon élvezi.

Pakk, az iromba leányzó egy igazi doromboló művész, aki a jogainak is hangot ad. Neki a szemei csúnyán be vannak gyulladva.

Mindketten orvosi ellátásban részesültek. A szemükbe cseppenteni kell naponta háromszor.

Mivel egyesületünk mentésre nincs berendezkedve,- mert nincs helye - nagyon nehezen tudtuk megoldani az elhelyezésüket. Szigorú karanténban vannak egy ketrecben. Ennek annyira nem örülnek, viszont legalább melegben és biztonságban vannak. Felépülésük után gazdit keresnek.

Ellátásukhoz szívesen fogadunk almot és jó minőségű kölyök élelmet.

 

Pakkot állandóan gyomrozta Pikk. Csak játszani szeretett volna, de nem voltak egy súlycsoportban. Szerencsére Pakk 2016. szeptember 28-án este gazdihoz költözött. A Hédi nevet kapta, valamint egy kutyust barátnak. Még nem gyógyult meg teljesen, többször kell orvoshoz menni vele. Ennek költségét mi vállaltuk. Nagyon fontos volt, hogy nyugalomban gyógyuljon.

Pikk szeme begyulladt 2016. október végén a négy napos ünnep alatt. Amint tudtuk orvoshoz vittük, és sajnos valóban befertőződött a szeme. Ez nagyon veszélyes, mert a fertőzés továbbhúzódva az agyi részt is megtámadhatja. Antibiotikumos injekciót kapott a szemébe és gyulladáscsökkentőt. Otthon pedig antibiotikumos kezeléssel elkezdtük a felkészítését a műtétre. 

 

Jack (Pikk) 2016. november 11-én átesett a szemműtéten, összevarrták a szemzugot és férfiasságát is elvesztette. Nagyon jól viselte a beavatkozást. A gallért kicsit rosszabbul. Az első nap mindennek neki ment, mára szerencsére nagyon jól megszokta, ügyesen közlekedik. Mindig kap felügyelet mellett egy gallérmentes időszakot, illetve a vacsorát is gallér nélkül fogyasztja el.

Rövidesen gazdi kereső lesz. Ha már most úgy érzed, hogy ennek a sokat átélt kedves, játékos kiskandúrnak szívesen lennél a gazdija keress minket bátran.

 

 

Szegény Jackre nagyon rájár a rúd. Betegen született, még az anyaméhben megfertőződött és ezért az egyik szeme kis sem fejlődött. Már korábban megműtötték a szemét, sajnos azonban a fonalra allergizált, betokozódott és a szeme sokat váladékozott. A későbbi fertőzések elkerülése miatt 2017. március 22-én újra lett műtve a szeme. Rendszeresen kezeljük neki szemkenőccsel és jövő héten varratszedés.

 

A műtét ellenére jó kedvű és sokat dolgozik. Imád mosogatni és pancsolni.

Nagyon sok beteg cicáról kell gondoskodnunk és sok segítségkérés érkezik ivartalanítással kapcsolatban is. Kérjük amennyiben lehetőséged van támogasd munkánkat, hogy mindenkinek segíthessünk.

Számlatulajdonos: Debreceni Cicavilág Egyesület

paypal: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Számlaszám: 12052705-01397637-00100001(Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest Akadémia u. 6.).

IBAN szám: HU56 1205 2705 0139 7637 0010 0001 

SWIFT kód: UBRTHUHB

Megjegyzés: Pikk 

Köszönjük szépen! 

 

Copyright © 2013. Egy DeCi  Rights Reserved.