image1 image2 image3

2020. június havi beszámoló

 

A Bocskaikertben is nagyon sok kóbor cica van. Sajnos a gazdás állatok ivartalanítása sem divat. Hosszú évek óta az egyik tagunk által a látóterünkbe kerülő cicákat igyekszünk ivartalanítani. Ez a cica, akit 2020. június 15-én lett ivartalanítva, tipikus vadóc kóborcica. Még evés közben is nagyon éber, nem volt könnyű megfogni, többszöri kísérletezés után sikerült. Neki esélye sincs gazdát találni. Szerencsére nagyon sok ember van, aki szívén viseli az ilyen állatok sorsát és etetik őket.

Glória orvosnál járt, mert begyulladt a szeme és az ínye. Gyulladáscsökkentőt kapott, és nagyon hamar jobban lett. Reméljük nem újul ki neki, mert akkor komolyabb beavatkozás vár rá.

Natasa keresett magának és kölykeinek biztos helyett, ahol nyugalomban élhetnek a Tégláskertben. Nem is lenne ezzel gond, ha a családnak, ahova beköltözött nem lenne már három mentett cicája. Így segítséget kérte Natasa ivartalanításához, mely 2020. június 22-én megtörtént.  A kölykök szépen cseperednek, megpróbálnak nekik gazdit találni.

Balmazújváros közelében lévő Keleti főcsatorna mellett is nagyon sok cica van. Egy idősebb hölgy nagyon sok cicát etet és tavaly már támogattuk a cicák ivartalanítását. Idén újabb kandúr jelent meg a kolóniában. Nagyon vad cica, ivartalanítás után a hordozót körbe kellett kötni, nehogy elszabaduljon szállítás közben. 2020. június 23-án lett ivartalanítva. 

Egyre gyakoribb, hogy gondos gazdi nélkül élő cicák keresnek maguknak és legtöbbször kölykeiknek nyugodt helyet, ahol gondoskodnak róluk. Nem történt máshogy egy gyönyörű hosszú szőrű cicánál sem. Szerencsére a kölykök nagyon hamar gazdisodtak, a mama pedig 2020. június 24-én ivartalanítva lett.

Köszönjük, hogy június is támogattátok munkánkat. Sajnos nagyon sok cica lefialt, és várni kell az ivartalanításukkal. Szerencsére sikerült több nőstényt ivartalanítani, aki már felnevelte az idei első almot. Ők már szerencsére nem fialnak többet.

 

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates