image1 image2 image3

2020. április havi beszámoló

Április elején két Hajdúhadházon élő nőstény cica ivartalanításához biztosítottunk gazdájuknak kedvezményes ivartalanítási lehetőséget.

A Szent Anna utcán lévő kóbor cica ivartalanítása nem várt meglepetéseket tartogatott. Mivel igen nagy volt a pocakja az etetői arra gondoltak, hogy vemhes és hogy a kicsik ne szülessenek meg segítséget kértek az ivartalanításhoz. Sajnos a cica nagy pocakja és az emlőinek az elváltozása nem a vemhesség miatt volt, hanem hormonális eredetű jóindulatú daganatos a cica. Ezekből az emlőkből, még ha születtek volna kiscicák sem tudta volna őket táplálni, éhen haltak volna a kicsik. A cica 2020. április 7-én ivartalanítva lett, jelenleg ideiglenes befogadónál lábadozik és rendszeres kezelésre vissza kell hordani állatorvosunkhoz. A kezeléseknek köszönhetően a cica emlői meggyógyultak, ideiglenes befogadóinak - Eszternek és Istvánnak - köszönjük, hogy lelkiismeretes gondozták, a kezelésekre visszahordták. A cica nem került vissza az utcára, mivel sokat szelídült etetője a többi mentett cicája közzé hazavitte.

Téglásról érkezett a segítségkérés, hogy egy cica ragadt a fán, akit szerencsére sikerült lecsalni. Azonban a cica náthás és mivel nem tudják mennyi időt töltött a fán jó lenne, ha orvosi ellátásban részesülne. Szerencsére nem volt nagyon beteg a cica, kapott antibiotikumot és 2020. április 17-én ivartalanítva is lett. Reméljük többet nem lesz kedve fára mászni. A cica gazdisodott.

Az egyik közösségi állatvédős csoportban egy idős bácsinak kértek segítséget, aki szerény körülmények között él és több állatról gondoskodik. Több magán személy jelentkezett, hogy az állatoknak biztosít élelmet. Egyesületünk a bácsinál élő hat cica ivartalanítását vállalta. 2020. április 17-én négy nőstény cica járt ivartalanításon. A másik két cicát nem sikerült megfogni, őket reményeink szerint rövidesen befogásra kerülnek.

Korábban már segítettünk egy idős hölgynek a hozzá berakott cicák ivartalanításában. Most tavasszal újabb cicával lepték meg. Mivel így is több cicáról gondoskodik, ezért nem szeretne kis cicákat. 2020. április 20-án ivartalanítva lett a cica, mivel fülrühes, ezért a fülét kitakarították és kezelték.

A Monostorpályi úti cicáknál 2020. április 24-én sikerült megfogni a mamit és a babákat is sikerült Marikáéknak begyűjteni. A mama ivartalanítva lett, a babák pedig gazdisodtak, miután meggyógyultak.

Köszönjük, hogy áprilisban is támogattátok munkánkat, esélyt adva az utcán élő cicáknak.

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates