image1 image2 image3

2019. szeptemberi beszámoló

Egy idős néninek kértek segítséget, aki már kis nyugdíjából alig tudja etetni a nála lévő macskákat. Sajnos a cicák nála szaporodtak el, mert mindig elodázta az ivartalanítást. A négy idősebb nőstény macska 2019. szeptember 4-én és 12-én ivartalanítva lett.

Nagyon sok segítségkérés érkezik Balmazújvárosból. Most idős néni kért segítséget, akinél 5 nőstény cica van. A cicákat befogadta, azonban nagyon sok kiscica születik nem bírja őket etetni, és gazdit is alig talál nekik. Két nőstény cica 2019. szeptember 12., egy újabb pedig 2019. szeptember 18-án lett ivartalanítva. A cicák nem voltak együttműködőek a befogásuknál, annak ellenére, hogy szelídek, így kicsit pihentetni kell a befogásukat.

A Monti ezredes utcai cicák etetőjétől érkezett segítségkérés, hogy nagyon sok cica születik, mert saját erőből nem tudja megoldani az ivartalanítást. 2019. szeptember 13-án sikerült egy újabb nőstényt megfogni ivartalanításra.

Egy Hatvan utcai több lakásos társasházból kértek tanácsot tőlünk. Mivel a belvárosban nagyon sok a patkány így nagyon örültek az ott lakók, amikor egy cica odakerült hozzájuk, mert így a környezetük rágcsáló mentes lett. Azonban a cicák elkezdtek szaporodni, és már kezdett túlnőni rajtuk az állomány. Tanácsunkra a létszám megállításának leghumánusabb módját választották az ivartalanítást. Az első nőstény 2019. szeptember 18-án került ivartalanításra.

A Méhészkertben 2019. szeptember 3-án egy, 2019. szeptember 25-én két nőstény járt ivartalanításon. Vélhetőleg volt köztük már vemhes. A kicsik hiába születtek volna meg. Jön a tél és biztos nem maradtak volna életbe. Így ezek a cicák már többet nem szülnek az utcára, a betegségre és a halálra.

A város tele van kóborcicákkal, akiken jó érzésű emberek próbálnak segíteni. A Vadkörte utcán szerencsére még időben kért segítséget a cicákról gondoskodó hölgy, hiszen még „csak” négyen vannak. Mivel vadak a befogásukhoz csapdára volt szükség. 2019. szeptember 16-án az egyik kandúrt sikerült megfogni. Majd pár nappal később egy nőstény sétált be a csapdába.

Esélytelen helyzetben lévő kiscicáknak kértek segítséget. A kóbor mama egy erkélyre hordta fel őket a múlt héten. Az apróságok orvosi ellátása egyesületünk állatorvosa által megtörtént. Kaptak féreghajtót, bolha elleni sprayt. A szemüket kitakarították, és kaptak szurit. Lázuk nincs. A mama nagyon várta őket haza, és megetette őket. Az apróságok ideiglenes befogadóhoz kerültek.

Köszönjük, hogy támogattátok ivartalanítási munkánkat és beteg cicáinkat.

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates