image1 image2 image3

2019. július havi beszámoló

Balmazújvárosról keresett meg minket egy fiatal lány, aki két cicát fogadott be egy lovardából. Anyagi helyzete miatt a cicák ivartalanítását nem tudta megoldani, így a cicák már fialtak. A kölyköknek nagyon nehéz volt gazdát találni, ezért segítséget kért a két nőstény cica ivartalanításában. A cicák 2019. július 3-án lettek ivartalanítva állatorvosunknál.

Sámsonkertben is van egy ilyen hölgy, akinek jelenleg 13 cicája van. A nőstényeket önerőből ivartalanította, a legújabb talált kivételével. 2019. július 4-én Picike nevű kandúr ivartalanítása történt meg. 2019. július 25-én pedig Wiskas járt ivartalanításon.

A Monti ezredes utcáról a cicák etetőjétől érkezett segítségkérés, hogy nagyon sok cica születik, mert saját erőből nem tudja megoldani az ivartalanítást. 2019. július 5-én egy kandúr cicát sikerült megfogni és elvinni ivartalanítani.

Hajdúszoboszlón évek óta támogatjuk a helyi állatvédő önkénteseket az utcán élő és befogadott állatok ivartalanításával.2019. július 8-án két mentett kandúrka járt ivartalanításon.
A Biczó István kertben is nagyon sok kóbor állat van.Egy kóbor mama ivartalanításában kérték segítségünket, aki éppen felnevelte kicsinyeit. A cica ivartalanítása 2019. július 09-én megtörtént, lábadozása probléma mentes volt. 

2019. július 21-én Somára, a vendég kandúrra került a sor, aki nagyon sok apróság apukája volt a Sas utcán.

A Baskír utcán az elmúlt években több kölyök is született, akiknek az etetőjük folyamatosan próbál gazdát találni. Egyre nehezebben, ezért segítségünket kérte a a mamák ivartalanításában. Az egyik mama, mióta próbálta megfogni nem jelentkezett. Valószínűleg máshol ehet, ahol biztonságban érzi magát. A törött farkú cicamama beteg volt, így ő csak felépülése után mehetett ivartalanításra, melyre 2019. július 23-án került sor.

Egy civil állatmentő hölgytől érkezett segítségkérés a Méhészkertből, aki a saját állatai mellet sok kóborcicát etet a környékükön. Az állományban öt nőstény van, akik sajnos idén már lefialtak. Amíg a kölykeiket nevelik addig a kandúrok ivartalanítását elkezdtük. Az első kandúr 2019. július 24-én járt ivartalanításon.

Sok cica megpróbál segítséget kérni tőlünk emberektől, ezért az emberek közé költözik. Ez a Bárczy Gusztáv Általános Iskolát választott, ahol tavasszal lefialt, és már újra vemhes volt. 2019. július 25-én ivartalanítva lett, nyugodt helyen lábadozott, majd visszakerült az iskolához.

Csontit június végén találta egy fiatal lány az Egyetem sugárúton a garázssoron.Gabitól -, aki egyesületünk alappillére - kért segítséget a cicának. Támogatásunkkal orvoshoz került. Csupáncsak 2,4 kg ez a picike, idős nőstény cica. FIV-FELV tesztje negatív, alap laborja rendben van. Csontival 2019. július 22-én voltunk és az előzőnél sokkal alaposabb kivizsgálásban volt része. Készült egy teljes vérkép, ami bizony nem túl jó, de sokkal rosszabb hírünk is van. Csontit baleset érte - elüthette egy autó, és a hasfala ki van szakadva. A bőr és a hasfal közzé becsúszott a bél. 2-3 hét múlva kell visszavinni kontroll vizsgálatokra, addig erősíteni kell öreg mamókánkat. Az egyik tagunk, aki egy állatmentő tündér fogadta be, Csonti a 14. mentett állatkája, de úgy gondolta fedelet nyújt neki, mert senki nem jelentkezett érte.

Köszönjük, hogy júliusban is támogattátok ivartalanítási munkánkat és betegünket.

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates