image1 image2 image3

2019. március havi beszámoló

A március újabb cicák befogásával telt az Egyetem sugárúton. Zokni testvére Boci cica 2019. március 5-án lett ivartalanítva. 2019. március 10-én éjszaka került befogásra Tilda, aki másnap ivartalanítva lett. Műtét után egy meleg pincében lábadozott. Alig egy hétre rá sikerült egy fiatal kandúrt befogni. Benedek szerencsésen túl esett az ivartalanításon, teljesen egészséges. Március végén a kolónia főkandúrját hosszas próbálkozás után sikerült befogni, azonban az orvoshoz induláskor úgy döntött, hogy bizony ő ragaszkodik az alfa-hímségéhez. Miután széttörte s hordozót elszaladt, de azért etetésnél tisztes távolságból szemmel tartotta az alattvalóit.

A Monti ezredes utcáról a cicák etetőjétől érkezett segítségkérés, hogy nagyon sok cica születik, mert saját erőből nem tudja megoldani az ivartalanítást. A megszületett kölykök gyakran rossz állapotban kerültek ideiglenes befogadóhoz, ezért nagyon fontos, hogy idén már ne szülessenek kölykök. 2019. március 7-én két kandúrt sikerült megfogni, akik ivartalanítás után visszahelyezésre kerültek. Nem sokkal a két kandúr után, 2019. március 14-én sikerült megfogni az egyik nőstényt, aki már vemhes volt. Nagyon félt, így lábadozása során nehezen kezdett el enni, de szerencsére az éhség erősebb volt. Teljes felépülése után ő is eredeti élőhelyére lett visszahelyezve.

2019. március 02-án a Sas utcai kolónia rangsorában a legalul elhelyezkedő Matyit kandúrkát sikerült megfogni. Matyi egy végtelenül félénk cica. Próbáltak neki gazdit keresni, de mivel senki nem jelentkezett érte és nagyon félt vissza kellett engedni. Mivel etetésnél elzavarják a többiek, ezért etetője igyekszik külön etetni. Csilli cica visszaesett a betegségben, ezért 2019. március elején pár napot orvosunknál töltött. Kezelés után visszakerült a többiek közzé.

Hajdúszoboszlón az egyik kolónia cicáit befogadónál kellett elhelyezni, mert veszélyben voltak. Annak ellenére, hogy gondozott cicákról volt szó és az ivartalanításuk is folyamatban volt sokaknak nem tetszett a jelenlétük, és sajnos az életük is veszélyben volt. Szerencsére az elhelyezésüket meg tudták oldani. A harmadik cica ivartalanítására 2019. március 12-én került sor. Pisze félénk cica, akinek szeretnének gazdit találni.

Egy állatszerető hölgy nagyon sok cicát etet a Faraktár-Csengő utca környékén. 2019. március 21-én két nőstény cica járt ivartalanításon. Az egyik a Csengő utcán él, és még tavaszi fialás előtt sürgető volt az ivartalanítása. A cica füle is gyulladt volt, ezért alapos tisztítás után gyógyszeres kezelésre szorul. A másik cica, Fanni cica, aki korábban került a Faraktár utcáról befogásra, mivel a szemét kezelni kellett. Ő már nem került vissza az utcára, azonban segítettünk az ivartalanításában, hiszen befogadója a kóborkák etetése mellett nagyon sok beteg cicát fogadott már be az utcáról és gondoskodik róluk.

Köszönjük, hogy márciusban is támogattátok munkánkat és segítségetekkel már most tavasszal kevesebb cica született az utcára!

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates