image1 image2 image3

2019. január havi beszámoló

Bagirának még akkor érkezett a segítségkérés, amikor az utcán élt.Mivel Bagira egy nagy forgalmú helyen élt, ezért mindenképpen szerettek volna neki gazdit találni. Sokat fájlalta a lábát is, aminek pontos oka ismeretlen. Lehet a verekedések miatt, mert komoly elváltozásra utaló jeleket nem találtak. Szerencséjére még decemberben a nagy hidegek előtt sikerült otthonra lelni. Ígéretünknek megfelelően Bagira ivartalanítása 2019. január 7-én megtörtént. Nagyon jó egészségben van, a lába is teljesen rendben van.

Hajdúszoboszlón az egyik kolónia cicáit befogadónál kellett elhelyezni, mert veszélyben voltak.Annak ellenére, hogy gondozott cicákról volt szó és az ivartalanításuk is folyamatban volt sokaknak nem tetszett a jelenlétük, és sajnos az életük is veszélyben volt. Szerencsére az elhelyezésüket meg tudták oldani. A mentett cicák közül két kandúrka Kormos és Boci járt ivartalanításon 2019. január 10-én.

A Tátra utcán tavaly kezdtünk el egy kolóniát ivartalanítani. Foltost, a mamit, aki egyébként igen szapora 2019. január 22-én sikerült megfogni és elvinni állatorvoshoz. A beavatkozásból szépen felépült és most már ő is az ivartalan cicák gondtalan életét élheti.

2016-ban ivartalanítottunk cicákat a Leander utcában. Azóta a néni, aki etette őket elköltözött, maga után hagyva a cicákat ezért újra a segítségünket kérték. 2019. január 24-én és 2019. február 7-én további két cica lett ivartalanítva. Sajnos a harmadik cicát elütötte egy autó.

Csili az utcára született vad cicának. Amikor beteg lett, akkor sem adta könnyen a bundáját. Nagyon csúnyán megharapta az etetőjét, aki minden fájdalmát félretéve csak arra koncentrált, hogy hordozóba kerüljön a cica, mert csak így kaphatott esélyt. Csili orvoshoz került döbbenetes állapotban. Egészen tüdőből jött fel a sok genny, amely a szemén, száján, orrán ömlött kifelé. Először azt gondoltuk valami komoly háttér betegsége (FIV, FELV) van, ezért ilyen beteg. Szerencsére a tesztek negatívak voltak, így elszántam felvettük a harcot.Csili szerencsére hatalmas élni akarással, szinte csodával határos módon pár nap alatt sokkal jobban lett. Mivel nagyon félt a rendelőben, ezért addig maradt bent, amíg a gyógyszereket kellett szednie, utána visszakerült eredeti élőhelyére. Neki jó itt, hiszen kap enni, meleg házikója van és amikor beteg gondoskodnak róla. Továbbra sem lehet megfogni, azonban az etetéseknél az elsők között követeli a részét.

Szimba az egyik önkéntesünk munkahelyén él. 2 éves egyeduralkodó, csodás jellemmel, a már meglévő 5 cica úgy fogadta el tavaly nyáron, hogy maguk felett állónak ismerik el szeretettel. 2019. január 27-én ivartalanítva lett.

Dönci cica, akit bántalmaztak januárban ideiglenes befogadóhoz költözött és 2019. január 28-án ivartalanítva is lett.

Köszönjük, hogy januárban is támogattátok munkánkat!

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates