image1 image2 image3

2018. október havi beszámoló

Egy idős hölgytől kaptunk segítségkérést még a nyáron a Vígkedvű Mihály utcából, mert a kertjében megjelent két gazdátlan cica és lefialtak. A kölykök egy részének sikerült gazdit találni, azonban újabb cicákról már nem tudna gondoskodni. Az egyik anya macskát 2018. július 31-én ivartalanítottuk, a másik azóta nem jelentkezett. A kölykök közül Luca nem talált gazdát. Szépen felcseperedett és ivarérett lett, így 2018. október 9-én ivartalanítva lett. Mivel félős cica, ezért már az ivartalanítás előtt bezárták a szobába, és utána is itt lábadozhatott melegben.

Az egyik önkéntesünk szomszédjába fialt le egy kóbor macska a Bocskai kertben, hol itt hol ott evett, ahol éppen talált valamit. A szomszéd nem szívlelte a kis családot, ezért el kellett őket hozni. A mama az ivartalanítás előtti napon eltűnt. A babák maradtak, szépen megnőttek, időszerűvé vált az ivartalanítások. Természetesen mind hárman nőstények, így igen nagy baby boomtól kíméltük meg a környéket.

A Sas utcán októberben is folytatódott a csapdázás. 12-én Áfonyát a nőstény cicát sikerült megfogni, rá egy hétre Gyömbért a gyönyörű kandúrt.
Még a nyáron érkezett segítségkérés a Vadalma utcáról, ahova egy kóbor mami fialt le egy házhoz. A mamit még akkor ivartalanítottuk, a kölykök nagy része gazdira talált, kivéve egy szép trikolor nőstény cica. Mivel elérte az ivarérett kort, ezért 2018. október 24-én ivartalanítva lett.

Az egyik háznál, ahol meghalt a tulajdonos több cica maradt magára. Az örökösök is vettek magukhoz a cicákból, azonban olyan sok cica volt, hogy mindent nem tudták elvinni. Ezért a közelben lakók kértek a cicák ivartalanításában segítséget. Szerencsére a cicák szépen gazdira is találnak, így jelenleg két cica ivartalanítása megoldandó.2018. október 24-én Bagira járt állatorvosnál, és többet nem születek cicái. Nagyon félénk cica, az ellátást továbbra is vállalják.

Többen is megkerestek minket, hogy az ATOMKI környékén a környező utcákban igen népes 10-15 fős vad kolónia található. A kölyköknek megpróbálnak gazdit keresni, azonban a felnőtteket mindenképpen ivartalanítani kell, hogy az állomány növekedését megállítsuk. Szerencsére nagyon hamar 2018. október 29-én sikerült megfogni egy szép fekete bundájú nőstény cicát.

Köszönjük, hogy októberben is támogattátok munkánkat, ezzel segítve a kóbor macskák ivartalanítását.

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates