image1 image2 image3

2018. augusztus havi beszámoló

Manci Glória barátnője, akit még tavaly ivartalanítottunk az Irinyi utcáról, miután a környéket többször kiscicákkal lepte meg. Glória nem kapott megbízást, hogy a környék kóbor macskáit összeszedje ivartalanításra, ennek ellenére a barátnőjét természetesen elvittük állatorvosunkhoz, ahol 2018. augusztus 10-én Glória sorsára jutott.
2018. augusztus közepén az OTI parkolójában egy kedves, szelíd nőstény cicát találtak. A cica megtalálója maga is beteg, ennek ellenére nem hagyta sorsára a cicát. Mivel anyagi kerete – betegsége miatt – szűkös, ezért a cica ivartalanításában kérte segítségünket, melyet 2018. augusztus 15-én állatorvosunk elvégzett.
A Babits utcán élő cicakolóniával kapcsolatban kaptunk segítségkérést. Három nőstény cica van és sajnos több kölyök. A felnőtt nőstények ivartalanítását sikerült elkezdeni, 2018. augusztus 16-án egy cica meg lett műtve.
A Hadházi úton az egyik háznál rendszeresen megjelenik egy sovány nőstény cica, evés után pedig távozik. A segítségkérők nem szeretnének kiscicákat, a saját állataik ivartalanítva vannak. A nőtény cica 2018. augusztus 17-én ivartalanítva lett. Továbbra is megoldják etetését, és a hideg elől lesz hova elhúzódnia majd.
Az Öreg János utcában jelent meg egy beteg kiscica. Nagyon éhes is volt, és megsajnálták. A cica orvosi ellátását vállaltuk. Sajnos a balszemén a szaruhártya kilyukadt a betegsége miatt, ezért később majd műtétre lesz szüksége. Jelenleg antibiotikumos kezelést kap, illetve a szemére kapott szem gélt. Erősödnie kell, hogy műthető lehessen. Gazdát keresnek neki, mivel ahol most található a kutya nem kedveli a macskákat és életveszélyben van. Ha bárki szeretné örökbe fogadni, kérjük jelezze nekünk. A cica nőstény. A cica szemműtétjének költségeit vállaljuk, amennyiben Debrecen vonzáskörzetében marad.

Köszönjük, hogy augusztusban is támogattátok munkánkat, ezzel segítve a kóbor macskák ivartalanítását és a beteg cicák gyógykezelését.

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates