image1 image2 image3

2018. július havi beszámoló

2018. július elején egy kölyök cicát találtak, aki az egyik lábát egyáltalán nem használta. Anyagi segítségünkkel a cica orvosi vizsgálatban részesült. A lába nincs eltörve, viszont nem érzi egyáltalán és használni sem tudja. Idegi sérülése lehet, amely sajnos nem fog javulni. ettől függetlenül a cica jól érzi magát, és szerencsére megtalálói gondoskodnak is róla.

A Sas utcáról Ágika, a félős nőstény cica 2018. július elsején sétált be a csapdába és lett ivartalanítva. 2018. július 6-án Manó cica testvérét Bodzát sikerült megfogni. Mivel ő is beteg volt, ezért orvosi ellátást kapott, és ő már gazdinál kezdi meg az új életét. Egy gyönyörű, fiatal kandúrt Viktort 2018. július 24-én sikerült megfogni és elvinni ivartalanítani.

Cilike története mindennapos. Egyszer csak megjelent egy udvaron a Jánosi utcán éhesen és ételért sírt. Megsajnálták és a kisvadócot elkezdték etetni. Cilike szépen elkezdet hízni és egyre szelídebb lett. Mivel nőstény cica, ezért segítséget kértek az ivartalanításában. Így Cilike otthonra talált, mert ő róla tudnak gondoskodni, de ha minden évben 8-10 kiscicája születne, akkor nagyon nagy teher lenne befogadóinak. 

Egy kedves nőstény cica egy házhoz költözött a Vadalma utcán és az ott lakókat megajándékozta gyermekeivel. A kicsiknek gazdát kerestek, azonban a nőstény cica ivartalanítása anyagi terhet jelent a segítségkérőknek. A cicát 2018. július 11-én anyagi segítségünkkel ivartalanítottuk.

Az egyik belvárosi utcában lebontottak egy használaton kívüli házat. A házban cicák is voltak, valószínűleg odafialtak és ott húzódtak meg a kóbor cicák. Az utcában lakóknak két cicát sikerült kimenekíteniük többszöri próbálkozással. Alma és Fahéj nagyon megrémült a történtek miatt. Egyesületünk a cicák ivartalanítását támogatta, illetve segítségünkkel a cicák együtt gazdihoz költözhettek.

A házvásárlással két cicát is kapott az új lakó, aki anyagi okokból költözött vidékre, így nagy terhet hagytak neki hátra. A két mama cica természetesen, ahogy megérkezett a jó idő lefialt, és a két cicából rögtön tizenkettő lett. A kölykök gazdi keresők, a mamák ivartalanításában pedig segítséget nyújtunk. 2018. július 31-én a szürke mamit, Sacit sikerült megfogni és elvinni állatorvosunkhoz. Szerencsére szépen felépült az ivartalanítás után. Azóta kicsit távolságtartó érthető okokból.

A Szatmári utcán élő kedves, szelíd kóbor cicának kértek segítséget az ivartalanításában, hogy a kölykeinek ne kelljen az utcára születniük. A cica 2018. július 20-án ivartalanítva lett, majd utána pár napot egy garázsban lábadozott.

Egy idős hölgytől kaptunk segítségkérést, mert a kertjében a Vígkedvű Mihály utcán megjelent két gazdátlan cica és lefialtak. A kölykök egy részének sikerült gazdit találni, azonban újabb cicákról már nem tudna gondoskodni. Spuri cicát 2018. július 31-én ivartalanította állatorvosunk, így neki már több kiscicája nem születik.

Köszönjük, hogy júliusban is támogattátok munkánkat, ezzel segítve a kóbor macskák ivartalanítását 

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates