image1 image2 image3

2018. május havi beszámoló

Debrecen egyes területein igen nagy létszámú kolónia él. Ide tartozik a Csengő utca környéke is. Az egyik etetőtől érkezett segítségkérés, mert a cicák kölykei megszületés után eltűnnek, ezért szeretné, ha segítenénk az ivartalanításban. A gyönyörű fekete nőstény macska 2018. május 17-én lett ivartalanítva. Szerencsére etetője egy garázsban tudta neki biztosítani a nyugodt lábadozás lehetőségét.

Az egyik Hajdúszoboszlón cicákat etető kért tőlünk segítséget. Találtak egy fiatal, fekete ivaros kandúr cicát a Major utcában a Major söröző mellett 2018. május 15-én. A cica nem tud felállni, fájdalmai vannak valószínűleg elütötték. Állatorvosunk megvizsgálta a cicát. A medencéje van eltörve, jelenleg műtétre nem szorul. Azonban mivel nagyon ki van száradva, ezért sokktalanításra a rendelőben maradt. Szerencsére nem kellett műteni, hanem ketrecnyugalomban felépült. Sajnos a cica eredeti gazdáját nem találták meg.

Hófehér egy irodaházhoz szegődött oda, ahol több cicáról gondoskodnak. Szerencsére itt már évek óta nem születnek kölykök, ezért Hófehér ivartalanítása is nagyon fontos volt. 2018. május 18-án ivartalanítva lett, pár napig a rendelőben lábadozott, de már jól van.

Mikepércsről érkezett a kétségbeesett segítségkérés, ahol egy hölgy néhány gazdátlan cicát megsajnált és elkezdett etetni. Természetesen a cicák a gondoskodást apróságokkal hálálták meg, amiknek egyre nehezebb volt gazdát találni. Öt felnőtt nőstény cicából kettő már az idén lefialt, a másik három nőstény cica 2018. május 24-én anyagi támogatásunkkal ivartalanításra került.

Debike 2018. május elején került a látókörünkbe. Egy családi háznál, az egyik kolóniánk etetőjének otthonánál jelent meg egyik napról a másikra és kért segítséget testén több sebbel, a füle mögött hatalmas tályoggal. Tudta, hova kell mennie, kitől kell segítséget kérnie. Debike egy vélhetően fiatal, nőstény, tricolor cicus. A megtaláló a segítségünket kérte a cica kezelésében és mihamarabbi ivartalanításában. Debike 2018. május 30-án ivartalanításra került, ezzel együtt a fülei mögött lévő kelések is leműtésre kerültek. Füle tele volt élősködővel, melyet szintén kitisztítottak a rendelőben. Mivel sokat mosakszik, vakarózik, illetve mivel kinti és elhanyagolt cicus, ezért spot-on-t is kapott. A cica gazdisodott.

Szuszókát az egyik kolóniába tették ki. Nagyon rossz állapotban volt. Először azt gondoltuk kutya vagy ember bántalmazhatta. Az orvosi vizsgálatok azonban megállapították, hogy tüdeje tele van apró daganatokkal, azért veszi annyira érdekesen a levegőt. Sajnos a cicát el kellett engednünk, mert gyógyíthatatlan volt.

A temetői cicák etetője aggódva hívott fel minket május végén, hogy Negró napok óta étvágytalan és levert, valamint fájlalja a lábát. Igyekeztünk minél hamarabb orvoshoz juttatni. Lázas volt, étvágytalan. Valószínűleg vírusfertőzés áll betegsége mögött. Néhány napot kórházban maradt, ahol teljes kivizsgáláson esett át (vérkép, röntgen). Mivel nagyon keveset evett, infuziót kapott és etetgették. Szerencsére a kezelésnek köszönhetően jól van.

Köszönjük, hogy májusban is támogattátok munkánkat, ezzel segítve a kóbor macskák ivartalanítását és a beteg állatok gyógykezelését!

 

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates