image1 image2 image3

2018. április havi beszámoló

Kormi a Muskotály utcában lakik. Hivatalosan az egyik ottlakóé a cica, de nem foglalkozik vele, nem is eteti. Így az elmúlt pár évben 3 szomszéd eteti folyamatosan. Gyönyörű szép ébenfekete cica, aki az eltelt pár évben (saccolt kora kb. 4 éves) már többször fialt. A kölykök valahogy mindig “eltűntek”. 2017 őszén már próbálkoztunk a befogásával, akkor a hordozóból annak rácsukása előtt mindig sikerült kiiszkolnia. A hideg elmúlásával ismét kezünkbe vettük a dolgot és 2018. április 3-án megfogásra került. Ivartalanítása 2018.04.04-én megtörtént.

2018.április 10-én a TIGÁZ telephelyén sikerült az ottani kolóniából egy nőstényt megfogni és ivartalanítani.

2017. őszén a Biczó István kertből egy beteg kölyök cica került befogadóhoz, akinek orvosi ellátását támogattuk. Cilikéről kiderült, hogy fiúcska így Vilike lett belőle. Befogadójánál nagyon jól érzi magát, sok barátja van. Segítségünkkel 2018. április 6-án ivartalanítva lett, így már galibát sem okoz.

Egy sérült kiscicát találtak egy árokban Balmazújvároson, aki segítségért sírt. A hátsó része sérült, vagy kutya bánthatta vagy autó üthette el, nem tudta megtalálója megítélni. 2018. április 16-án délelőtt érkezett a cica állatorvosunkhoz. A sérülése régi. Nemcsak a lábai, hanem a medencéje is le van bénulva. A hátsó részén kúszik, ezért a végbéltájéka is sérült. A cica a gondos orvosi ellátás ellenére sajnos magától elaludt.

A Sas utcai kolóniából  betegség miatt befogadóhoz került egy nőstény cica, akinek az ivartalanítása 2018. április 17-én volt.

Segítségkérés érkezett egy kóbor kandúrkának. Mivel a nyávogása nem a szokványos volt, ezért szerették volna, ha állatorvosunk megvizsgálja. Továbbá a füle is vérzett. Pityu cica 2018. április 19-én ivartalanítva lett, és parazitamentesítéséről is gondoskodtunk.

Egy kedves nőstény cicának érkezett segítségkérés a Faraktár utcáról. A cica állandóan vemhes, a kicsik sorsa ismeretes az utcán. A cica 2018. április 20-án ivartalanítva lett, lábadozásáról etetői gondoskodtak.  Köszönjük nekik, hogy gondját viselik a cicának.

Köszönjük, hogy áprilisban is támogattátok munkánkat, ezzel segítve a kóbor macskák ivartalanítását!

 

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates