image1 image2 image3

2018. március havi beszámoló

 2018.03.17-én reggel a Monostorpályi úton az úttest közepén mozdulatlanul fekve találtak egy cicát. Amikor megnézték a cica nem mozdult, csak remegett, semmire sem reagált. Ha ott hagyják az élő cicán előbb-utóbb keresztül megy valaki, az útszélén hagyva pedig kihűl. Anyagi segítségünkkel a cicát állatorvoshoz vitték. A cicát megvizsgálták, röntgenfelvétel is készült. Szerencsére fizikális baja nincs a cicának. Előfordulhat, hogy megijedt valamitől, akár másik macskától, akár autótól. A cicának az eredeti gazdáját sikerült megtalálni.

Patrikot egy házaspár találta Debrecenben a Leningen utcán 2018. március 22-én 18 óra után.A cica nem mozdult, először azt hitték meghalt. A cica orvosi ellátásában kértek segítséget. Elhelyezését a Net Vet állatorvosi rendelő egyik asszisztense vállalta.Patrik fejét erős ütés érte, orrából szivárgott a vér, az egyik combcsontja eltört, melyet a cica állapotának stabilizálása után műteni kell. 2018. március 26-án megtörtént a műtét. melynek során fémmel rögzítették az eltört combcsontot. Hétvégére befogadójához, Barbarához hazamehetett. A műtét jól sikerült, de így hónapok kellenek, hogy teljesen felépüljön. Nagyjából fél év múlva lesznek kiszedhetők a fémek a lábából. A szemét még kezelni kell.

Kormit az albérlők hagyták maguk után hátra. Nem igazán érthette, hogy mi is történik vele. Az ott élők megsajnálták és elkezdték etetni. Ivartalanításában kértek segítséget. Így Kormi támogatásunkkal 2018. március 23-án ivartalanítva lett. 

Hajdúszoboszló egyik külterületi részéről kértek segítséget, ahol jelenleg hét cicáról gondoskodnak. Szerencsére több cicának korábban sikerült gazdát találni. A hét cicából ötöt  sikerült megfogni. A négy nőstény és egy kandúr március végén került ivartalanításra. Mivel igen változékony az időjárás mostanában a cicáknak meleg helyiségben biztosítottak lábadozási lehetőséget

Köszönjük, hogy márciusban is támogattátok munkánkat, ezzel segítve a kóbor macskák ivartalanítását és a balestes cicák ellátását!

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates