image1 image2 image3

2018. január-február havi beszámoló

A tél nem kedvez az ivartalanításnak, így csak olyan cicák lettek ivartalanítva, akiknek melegben lábadozási helyet tudtak biztosítani. A hideg miatt a beteg cicák kerültek előtérbe.

Az Egyetem sugárúti kolóniában etetők kerestek meg minket, hogy egy ideje új cica jelent meg náluk. A cica ivaros kandúr, nagyon félénk, azonban valószínűleg szobacica lehetett korábban. Szeretnének neki ideiglenes befogadót vagy gazdát találni. Hófehérke ivartalanításában és orvosi átvizsgálásában segítettük. 2018. január 22-én az ivartalanításon túl esett szerencsére gazdára is talált. 

Cirmit valaki megunhatta, mert bizony egyik nap az utcán találta magát. Szerencsére az egyik kolóniában etetők felfigyeltek rá. Valószínűleg szobacica lehetett, mert nem volt téli bundája. Aki ilyet tesz a hideg időben az állatkájával tulajdonképpen halálra ítéli vagy másra hárítja a felelősséget. Mivel a megtalálói nagyon sok állatról gondoskodnak, ezért segítségünkkel 2018. január 22-én ivartalanítva lett. Cirminek szerencséje volt, mert a segítségkérésre gazdi is érkezett, így ma már újra ágyban alszik.

A Görgey úton alakulásunktól folyamatosan ivartalanítunk és támogatjuk az ottani cicák gyógykezelését. Sajnos nagyon gyakran kerülnek utcára megunt házi kedvencek. Jelen esetben sem lehet másról szó, hiszen az új cica teljesen szelíd. Közeledik a tavasz, évek óta nem születnek ide kölykök, ezért 2018. február 7-én ivartalanításon átesett a cica. 

A Szent-Anna utcán élt Anna cica, aki ivartalanításra érkezett volna 2018. február 8-án a rendelőbe. Sajnos az egészségi állapota nem tette lehetővé a műtétet. Felsőlégúti megbetegedése van és a fogai sem voltak jó állapotban. Szerencsére egy állatvédő hölgy befogadta, így melegben lábadozik.

Az iroda-park trafóházában találta meg egy nőstény macska az ideális környezetet, hogy világra hozza kicsinyeit 2017. április-május környékén. Azóta ott élnek, és ivaréretté váltak a kölykök, akik vadak így a gazdisodásuk esélytelen. 2017. február 12-án sikerült becsapdázni, majd a kiskandúr másnap ivartalanítva lett füljelöléssel. Bolhátlanításra is szükség volt. Lábadozása után visszaengedésre került.

Macho mindenki kedvence volt. Amikor kóbor macskaként megtaláltuk, akkor is igazi gavallér volt. Számunkra kincs volt, akit féltve óvtunk. Sajnos nagyon hamar kiderült, hogy FIV-FELV pozitív. Bármelyik betegség önmagában is halálos és szörnyű ítélet, együtt a kettő döbbenet. Pártfogója a legmodernebb kezelést sem sajnálta tőle, hogy minél több időt tölthessen velünk és ragaszkodását megháláljuk. Sajnos azonban a sors nem volt kegyes hozzánk, kevés időt engedélyezett, februárban elhagyott minket.

A Klinikán élt Manó cica, ahol sokan gondoskodtak róla, figyelemmel kísérték mindennapjait. Mivel az utóbbi időben étvágytalan volt, ezért kezelésre érkezett a rendelőbe. A cicák egyik jellegzetes betegsége végzett vele, a veséi tönkrementek és sajnos a gondos kezelés ellenére sem sikerült visszafordítani a folyamatot.

Boldizsár a Dohánygyárban él. A farán elkezdett hullani a szőre. Sajnos nagyon nehezen sikerül megállítani a folyamatot. A bőrkaparék laboratóriumi vizsgálatra elküldésre került, az eredmény negatív. Folyamatos kezelés alatt áll. Újabb sebesedés nincs, de a szőre még nem nőtt ki.

Köszönjük, hogy januárban és februárban is támogattátok munkánkat!

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates