^Lap tetejére

Debreceni Cicavilág Egyesület

Decemberi beszámoló

Baltazár a Mikepércsi úton kóbort. Igaz volt rajta egy régi bolha nyakörv, de nagyon le volt soványodva és lábai is ki voltak sebesedve. Hangos nyávogással kért segítséget az ottani kóbor cicákat etetőktől. Megsajnálták szegényt, de ivarosan senki nem tudta őt befogadni lakásba. Segítségünket kérték, így Baltazár 2017. december 4-én ivartalanítva lett, és férfiasságának elvesztése otthont jelentett számára.

A Kisbánya utcán a mamákat még a nyáron ivartalanítottuk. A megmaradt kölykök közül utolsónak maradt Cirmos, akit 2017. december 8-án ivartalanítottunk. A fiatalúr ezentúl nem verekszik, így azon kívül, hogy nem lesz kiscicák nemzéséért felelős saját egészsége is nagyobb biztonságban van.

A civil állatvédők munkáját nagyra becsüljük, akik rengeteg cicát mentenek meg, sokszor önerőből megoldva ellátásukat és ivartalanításukat. Ezért a Polgáron élő Klaudia által mentett két cica Nyafi, nőstény és Pötyi, kandúr ivartalanítását segítettük. A két cica 2017. december 11-én lett ivartalanítva.

A november elején Hajdúszoboszlón elütött cica 2017. december 6-án állatorvosunknál. Szerencsére az állapota szépen javul. A lábából néhány rögzítő vasat eltávolítottak. 2017. december 21-én az utolsó rögzítőket is eltávolították. Teljesen felépült, és ideiglenes befogadónál maradt.

Boldizsárt december közepén egy autó motorteréből szedték ki sérülten. Az sem volt biztos, hogy a másnapot megéli. Hosszú ideig erősítették, hét elején átesett egy nagyon komoly műtéten. Az egyik első és az egyik hátsó lábát kellett műteni, törés és egyéb sérülések voltak. Boldizsár feladta a küzdelmet, pedig végig bíztunk benne, hogy velünk marad. 

Tigrist 2017. december 15-én a Kinizsi Általános Iskolánál találta az egyik önkéntesünk. Ömlött a szeméből a genny, melyet sajnos le is nyelt. Általános állapota nagyon rossz volt. Nem evett, súlyosan ki volt száradva. Infúziót kapott és gyógyszereteket. Pár napot a rendelőben kellett töltenie. Szerencsére befogadóra talált, a rendelőből meleg, biztonságos helyre került. Szerencsére az étvágya hamar visszajött, szépen erősödik.

Köszönjük, hogy decemberben is támogattátok munkánkat!

 

 

Copyright © 2013. Egy DeCi  Rights Reserved.