^Lap tetejére

Debreceni Cicavilág Egyesület

Júliusi beszámoló

Július hónapban igyekeztünk minél több cicát ivartalanítani, hogy az őszi kiscica szezonra már kevesebb cica szüljön.

Egy Miklós utcai társasházból keresték meg egyesületünket, hogy az ott élő cicák ivartalanításában segítsünk. Tigris a nőstény cicát 2017. június végén került állatorvosunkhoz. Cicanáthával erősen fertőzött volt, ezért ivartalanítása előtt mindenképpen gyógykezelni kellett. Felépülése után ivartalanítva lett 2017. július 6-án. A társasház udvarán még két kandúr él. Közülük az egyik, Burgum szintén ivartalanításra került 2017. július elején. A másik kandúrt 2017. július 27-én sikerült megfogni és elvinni ivartalanítani.

Pár hónappal ezelőtt kerestek meg minket, hogy a Bem téren az egyik társasháznál több nőstény cica lefialt és az apróságokat el akarják tűntetni. A bejelentő időt kért, hogy a kicsiknek gazdit keressen közben pedig a mamák ivartalanítását megkezdtük. 2017. július 3-án Saci cica járt állatorvosunknál. 2017. július 26-án egy másik nőstényt is sikerült megfogni. Nekik szerencsére már nem születik több apróságuk. Sajnos több kölyök is van, akinek veszélyben az élete. Nekik nagyon nagy szükségük lenne befogadóra.

Július elején a Borbíró térre egy anyamacskát és kölykét tették ki. A felelős állattartásra fityet hányva valaki így szabadult meg az állataitól. A mamát 2017. július 7-én elvittük ivartalanításra, hogy az utcán élő nyomorultak száma legalább ne gyarapodjon. Szerencsére a kölyköt valaki megsajnálta és elvitte az utcáról.

Az Aranykakas cicákról az egyik önkéntesünk gondoskodik. A cicák egy garázsban élnek. Bandikának szerencséje volt, hogy megtalálták és a cicákhoz került, nem hagyták az útszélén. 2017. július 11-én ivartalanítva lett, hogy ne verekedjen és ne szerezzen betegségeket.

Egy kedves cica ivartalanításában kértek segítséget, hogy ne szülessenek az utcára kiscicák. A cica Debrecen külterületi részén a Mézeskard utcán él. Szerencsére szépen gondoskodnak róla. 2017. július 14-én ivartalanítva lett, így már gondtalanul élheti az életét.

Cirmi vidéki cicaként több alom babának is életet adott már. Szerencsére egy állatvédő hölgy felkarolta és támogatta az ivartalanítását. Cirmi 2017. július 20-án ivartalanítva lett. Így egy jobb, egészségesebb élet vár rá.

Vörcsikénk állapota sajnos folyamatos orvosi ellátást indokol. A Vetri Dm-t, a fájdalomcsillapítót és az antibiotikumot folyamatosan kapnia kell. Mostanában Cuki cica, aki a Temetőben él szintén nincs jól. A szája gyakran tele van fekélyekkel. Az ő orvosi ellátása is folyamatos.

Köszönjük mindenkinek a támogatást!

Copyright © 2013. Egy DeCi  Rights Reserved.