^Lap tetejére

Debreceni Cicavilág Egyesület

Májusi beszámoló

 Az év első négy hónapjában annyi cicát ivartalanítottunk, mint korábban egész évben. Mind anyagilag, mind fizikálisan kimerültünk. Szerencsére azokat a cicákat, akiket szerettek volna nagyrészt sikerült fialás előtt megfogni, így májustól már az új bejelentésekre tudtunk koncentrálni.

A Martinkán élő ideiglenes befogadó, Katika nagyon sok rászoruló állaton segít.  Mivel itt a tavasz és kiscica szezon, ezért segítettünk neki a nála lévő cicák ivartalanításában. 2017. május 3-án hat nőstény cica lett ivartalanítva. 

Nyírábrányból Lili cica nemrég szült. A kölykök sajnos nem kerültek elő, ezért az ivartalanítása nagyon sürgőssé vált. Ivartalanítására 2017. május 24-én került sor. Szerencsére időben megtörtént, így neki már több babája nem fog születni és értelmetlenül meghalni.

Hajdúszoboszlóról a Turi utcából, ahol nagyon sok cica van Maszat 2017. május 31-én járt ivartalanításon. Szerencsére minden rendben volt. Neki már nem születnek kölykei.

Idén harmadik alkalommal kaptunk meghívást a Debreceni Állat és Növénykerttől, hogy vegyünk részt a Gyereknapon. Az előző évekhez hasonlóan célunk, hogy az érdeklődő gyerekek megszeressék a cicákat és hasznos információt kapjanak a felelős állattartással kapcsolatban játékos formában. Ebben idén nagy segítségünkre van Lucácska, aki első Oktatófüzetével vett részt a rendezvényen. Az oktatófüzetben hasznos információkat találhatók gyerekek részére, hogy milyen teendők várnak rájuk, ha cicát szeretnének tartani.

Köszönjük mindenkinek a támogatást!

Copyright © 2013. Egy DeCi  Rights Reserved.