image1 image2 image3

Januári beszámoló

Az új év első napján panaszos nyávogással kért segítséget Fruzsina cica. Megtalálóinak nem volt szívük a biztos halálban hagyni, hiszen a hidegben teljesen kihűlt volna, ezért segítséget kértek egyesületünktől. A medencéje tört el két helyen, szerencsére fiatal kora miatt nem kellett műteni. Pár hét alatt fel is épült, miközben belopta megtalálóinak szívébe magát.

Január elején a Csengő utcán egy nyitott lépcsőházban egy dobozban fagyoskodott két cica, mama és kölyke. Az egyik szomszéd még innen is üldözte őket. Sajnos mi hellyel nem rendelkezünk, de szerencsére Nagy Csilla, balmazújvárosi civil állatvédő vállalta a cicák ideiglenes befogadását. Csak a kicsit sikerült megfognia. A mamival többen próbálkoztak, de nem jártak sikerrel. Nekünk szerencsénk volt és megfogtuk a mamit, akit ivartalanítottunk.

Egy idős hölgytől érkezett a segítségkérés. Szeretett cicája, Lulu parvo fertőzött lett. Nagyon kevés pénzből él és a kezelés magas összegét nem tudja fedezni. Az első számlát kifizette és már nem maradt több pénze. Nektek köszönhetően a cica további orvosi ellátását ki tudtuk fizetni és egészségesen mehetett haza.

Még december végén érkezett a segítségkérés egy beteg cicának, akit október végén tettek ki a Kemény Zsigmond utcára. Kincset állatorvoshoz vittük, ahol ivartalanítva lett és megkezdődött gyógykezelése. Szerencsére találtunk befogadót számára. Félegyházi Zitának ezúton is köszönjük, hogy lelkiismeretesen ápolta nem csak Kincs testét, hanem lelkét is. Január közepén gazdit találtunk a cica számára, így már biztonságban fejezheti be a gyógyulását.

A zsákos babáknál sem állt meg az élet. Guszti cica és a legvadócabb apróság gazdihoz költözött, valamint Zsófia megkapta a második oltását.

Hófehérke cica kezelése hosszú ideig fog tartani. Januárban többször is volt kezelésen. Varró Gyöngyinek köszönjük, hogy lelkiismeretesen gondoskodik róla, és ezzel új esélyt ad a cicának.

Vörcsike közel másfél éve van gondozásunkban. Laphámrákja van, amit műtöttek is neki. Sajnos a műtét nem sikerült teljesen jól, de mivel idős cicáról van szó már több műtét nem jöhet szóba. Az utóbbi időben sajnos romlott az állapota. A kedve és étvágya jó, fájdalmai nincsenek. Immunerősítéssel próbáljuk állapotát stabilizálni.

Két civil állatvédő hölgy keresett meg minket, hogy segítsünk a gyepmesteri telepre leadott tíz cica kihozatalában. Szerencsére helyet tudnak biztosítani az állatoknak, mivel egyesületünk továbbra sem rendelkezik hellyel. A Puli Állatvédő Egyesületnek köszönjük a cicák kihozatalában és szállításában a közreműködést.

Szegény Szemit nem rég ivartalanítottuk, utána visszakerült a Vekeri tóhoz, ahol azt mondták az őrházban szokott aludni. A legnagyobb hidegben kint találták állatbarátok betegen. Kórházba került, ahol elkezdődött kezelése. Sajnos egy korábbi tüdőgyulladása újult ki. Szemi a Kismaszat Állatvédő Csapat gondozásába került Budapesten.

Hajléktalan cica projektünkben egy kutyus szorult segítségre. Lady kutya testén már jó ideje sebek vannak, azonban nem sikerült az orvoshoz eljutni. Ezért mi mentünk hozzá az orvossal. Szerencsére csak bolha allergiája van, melyre kapott kezelést. Ungvári Mónikától pedig kapott egy szuper Kiltix nyakörvet, hogy ha jön a jó idő a bolháktól és a kullancsoktól is védve legyen.

Bence cica nagyfiú lett, és bizony nem volt könnyű az élet mellette. Ezért ideje volt férfiasságától megválni. Szerencsére nem viselték meg az események. Este már jóízűen vacsorázott és aludt barátjával.

Egy Mester utcán élő nőstény cica ivartalanításában kértek segítséget. Mivel a cica lábadozása melegben megoldható volt, így a cica ivartalanítása január végén megtörtént.

 

A január elég mozgalmasan telt, rengeteg teendőnk volt. 13 cica – hét nőstény és hat kandúr lett ivartalanítva. Annak ellenére, hogy kifejezetten gazdisítással nem foglalkozunk hét cica talált szerető otthonra közreműködésünkkel. 

Köszönjük a támogatást!

 

 

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates