image1 image2 image3

Egyetem sugárút újratöltve

Tartalomjegyzék

Debrecen egyik legnagyobb számú cicakolóniája. A területen több etetőhely is van, melyek között a cicák szabadon mozognak. A kolóniához nagyjából harminc cica tartozik. A létszám folyamatosan változik a szaporulat, az újonnan érkezők és az elhalálozások miatt.

2013-ban, amikor még az egyesület bejegyzése folyamatban volt már megkezdtük az ivartalanítást.
2013 és 2015 között 22 cicát ivartalanítottunk. Számtalan beteg került ellátásra egyesületünk segítségével, és sok cicának kerestünk gazdát is. Azonban az etetővel egyre nehezebben ment az együttműködés, ezért abbamaradt az ivartalanítás.


Nemrég egy másik etető keresett meg minket, hogy szeretné, ha folytatódna a cicák ivartalanítása. Természetesen ennek nagyon örültünk, és reméljük a következő években folyamatosan sikerül az állományról gondoskodni, hogy kevesebb cica szülessen.
2018. szeptember 11-én és 12-én sikerült két nőstény cicát megfogni. A cicák szerencsére nagyon jól viselték az ivartalanítást.

Alig egy héttel később Gesztenye cicát fogták meg, aki szintén nőstény. Ivartalanítás után az etetőknél lábadozott. Szerencsére jól van.


Sajnos beteg cica is van. Az egyik növendék cica bágyadt volt, nem evett, ezért segítségünket kérték.
Mivel a cicának fekélyek voltak a szájában, ezért a szokásos ellátás mellett teszt is készült. Szerencsére ez negatív, így valószínűleg herpesz fertőzés állhat a cica betegsége mögött. Jelenleg etetőinél lábadozik. Szükség esetén további orvosi ellátását biztosítjuk.

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2019  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates