image1 image2 image3

Balmazújvárosi beteg cica

Balmazújvárosról egy cicacsaládnak érkezett segítségkérés, azonban az egyik cica beteg lett.

Mivel a helyi orvosi ellátás ellenére sem javult az állapota Cirmike Debrecenbe érkezett teljes kivizsgálásra. Készült neki röntgen és ultrahang is. A röntgen alapján a fél tüdeje össze van esve. Ezt okozhatta baktériumos fertőzés is, vagy stressz. Jó esetben nem folytatódik a zsugorodás, nem kezd víz gyűlni a mellüregben és együtt tud majd élni vele a cica, csak a szapora légzés marad és kisebb fizikai terhelhetőség. Rosszabb esetben időről időre víz gyűlik a mellüregben, amit le kell szívni, és legrosszabb esetben a folyamat progresszív és egyre nehezebb lesz a légzése – hetek vagy néhány hónap és fulladni fog. Most nincs víz a mellüregben, ez jó jel.

Csütörtökön vissza kell vinni és megnézi, hogy gyűlik-e víz a mellüregbe. Ha nem, akkor hat hét múlva újra ellenőrzik, és akkor lehet majd remélni, hogy megállt a folyamat. Ivartalanítására is csak ezután kerülhet sor.

2020. január 23-án Balmazújvárosi Cirmike volt vizsgálaton, nincs változás nála, van egy kis víz a mellüregben, de csak nagyon kevés. Kicsit prüszköl, köhög, de nem nagyon, nem zavarja az evésben. Február harmadik hetében kell újra vinni, vagy panasz esetén hamarabb.

Cirmike folyamatos orvosi ellenőrzésnek és gyógyszerezésnek köszönhetően sokkal jobban van, így 2020. március 3-án ivartalanítva lett. Mivel váladék jött a hörgőkből, ezért még kapott gyógyszert. A sok orvoshoz járás miatt kicsit bizalmatlan gondozójával, de alapvetően jó a hangulata.

Igyekszünk a legtöbb állaton segíteni, de támogatásotok nélkül egyre nehezebb. Kérjük, amennyiben lehetőséged van támogasd munkánkat, hogy minél több cica legyen ivartalanítva.

Számlatulajdonos: Debreceni Cicavilág Egyesület

paypal: info[kukac]debrecenicicavilag.hu

Számlaszám: 12052705-01397637-00100001

(Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest Akadémia u. 6.).

IBAN szám: HU56 1205 2705 0139 7637 0010 0001 

SWIFT kód: UBRTHUHB

Megjegyzés: Balmazújváros

Adószám: 18504743-1-09

Köszönjük!

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates