image1 image2 image3

Csonti

Csontit június végén találta egy fiatal lány az Egyetem sugárúton a garázssoron.

Gabitól -, aki egyesületünk alappillére - kért segítséget a cicának. Támogatásunkkal orvoshoz került. Csupáncsak 2,4 kg ez a picike, idős nőstény cica. FIV-FELV tesztje negatív, alap laborja rendben van.

Jelenleg Krisztinánál van ideiglenesben, aki szintén nagyon sokszor segített már nekünk. Csonti megfürdött és bizony egyértelműen szobacica volt, mert a kanapén pihenés nem volt ismeretlen számára.

Hogy hogyan került az utcára nem tudjuk. Éppen ezért eredeti gazdiját keressük. Mivel jelenlegi helyén két hétig maradhat, így egy gondos gazdi sem jönne rosszul neki.

Csontira további vizsgálatok várnak, hogy meg tudjuk, hogy az utcai éhezéstől vagy esetlegesen egyéb betegségtől ilyen sovány.

Csontival 2019. július 22-én voltunk és az előzőnél sokkal alaposabb kivizsgálásban volt része.

Készült egy teljes vérkép, ami bizony nem túl jó, de sokkal rosszabb hírünk is van. Csontit baleset érte - elüthette egy autó, és a hasfala ki van szakadva. A bőr és a hasfal közzé becsúszott a bél. Ez minél előbb meg kell majd műteni. Azonban sajnos jelenleg nincs műthető állapotban. 2-3 hét múlva kell visszavinni kontroll vizsgálatokra, addig erősíteni kell öreg mamókánkat. Az egyik tagunk, aki egy állatmentő tündér fogadta be, Csonti a 14. mentett állatkája, de úgy gondolta fedelet nyújt neki, mert senki nem jelentkezett érte.

Csontika 2019. október közepén teljesen generálon járt állatorvosunknál.Ivartalanítva lett, tele volt mindene cisztákkal. A sérvét is muszáj volt megműteni, mert ivartalanítás során is kitüremkedtek. Ráadásul a fogai is nagyon rossz állapotban voltak, így húzásra és fogkő leszedésre is sort került.
Nagyon aggódtunk, hogy hogyan fogja bírni az altatást, mert nagyon öreg cicáról van szó. Azonban állapotát rendezni kellett, mert nem hízott és fájdalmas volt számára az evés.
Jó pár napot a kórházban pihent, hogy teljesen felépüljön. Gabi mindennap járt be hozzá, etetgette és a lelkét ápolta. Csonti mindig örömmel és éhesen fogadta. Már otthon van és reméljük szépen hízik és öreg kora ellenére jó pár évet tölt velünk.
Kora miatt nem keresünk neki gazdit, egyesületünk angyalánál nyugalomban, szeretetben éli le, ai még hátra van neki.

Nagyon szeretnénk, ha Csontinak boldog évei lennének még, hiszen megérdemli.

Ha támogatnád ezt a kedves, bújós, öreg mamókát, akkor az alábbi módon teheted meg.

Számlatulajdonos: Debreceni Cicavilág Egyesület

paypal: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Számlaszám: 12052705-01397637-00100001

(Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest Akadémia u. 6.).

IBAN szám: HU56 1205 2705 0139 7637 0010 0001 

SWIFT kód: UBRTHUHB

Megjegyzés: Csonti

Adószám: 18504743-1-09

Köszönjük!

 

 

 

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates