image1 image2 image3

Derék utcai Döme

Egy nagyon sovány és láthatóan beteg cicának érkezett segítségkérés 2017. március 7-én. Egyesületünk utcán élő állatok ivartalanítását tűzte ki célul, nem vagyunk felkészülve befogadásra. Mivel egy állatvédő hölgy felajánlotta a cica elhelyezését, ezért többen a cica keresésére indultak, hogy minél hamarabb biztonságban legyen.

Este és másnap reggel sehol nem találták, szerencsére a délelőtti órákban előkerült és indultak vele állatorvosunkhoz. A Döme nevet adtuk beteg kandúrkánknak, aki alaposan ki van száradva. Jelenleg a rendelőben van, infúziót kapott, mert nagyon ki volt száradva. 

A labor eredmények nagyon jók. Sem a vese, sem a máj paraméterekben nincs eltérés. A fehérvérsejt száma alacsonyabb, ami fertőzésre utal. Az amiláz értéke magasabb, ami utalhat éhezésre. A FIV-FELV-FIP tesztje negatív.

Sokat javult az állapota, jó az étvágya. Nagyjából 5 éves ivartalanított kandúrka, aki szerintem valamikor- lehet nem is olyan rég - valaki szeme fénye lehetett. Valószínűleg valahova hosszabb ideig élelem és víz nélkül volt bezárva. Lehet jobb, hogy nem tudjuk mi történt vele.

Döme cica orvosnál járt 2017.március 13-án. Sajnos még mindig nincs jól. Mivel nehéz, és fájdalmas volt az evés számára, ezért a száját megnézettük az állatorvossal. A fogai fogkövesek és rossz állapotban vannak. Csütörtökön bódításban távolítják el a beteg fogakat és szedik le a fogkövet. Nagyon aggódunk érte, mert nagyon gyenge és rossz étvágyú.

Túl van a fogászati beavatkozáson (2017. március 16.), ami sajnos nem volt teljesen probléma mentes, géppel kellett lélegeztetni.. Már Heninél van és jó ízűen megvacsorázott.

Dömécske is orvosnál járt 2017. március végén. Az egyik füle még nagyon csúnya, azt lekezelték neki. Szerencsére jól van, szépen hízik. Már 3,8 kg. 3,1 kg-ról indult.

Nem tudjuk mi történhetett vele, de nagyon szomorú a kis arca. Nagyon sok szenvedés látszik rajta. Most Heninél nagyon jó kezekben van. Csendes visszahúzódó cica.

 

Eddigi kezelésének a költsége közel 50 ezer forint felett van

Köszönjük a támogatást:

Perczéné Mona Kitti 2 000 forint

Mezeiné Kis Éva 3 000 forint

Juhász Szilvia 2 000 forint

Strasszer Tünde 3 000 forint

Fuchs Zoltán 2 000 forint

 

Döme cica szerencsére meggyógyult és otthonra is lelt befogadójánál Heninél. A lehető legjobb gazdit találta magának.

Köszönjük, hogy támogattátok és segítettétek felépülését.

Nagyon sok beteg cicáról kell gondoskodnunk és sok segítségkérés érkezik ivartalanítással kapcsolatban is. Kérjük amennyiben lehetőséged van támogasd Döme kezelését, hogy lehetőséget kapjon egy új életre.

Számlatulajdonos: Debreceni Cicavilág Egyesület

paypal: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Számlaszám: 12052705-01397637-00100001 (Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest Akadémia u. 6.).

IBAN szám: HU56 1205 2705 0139 7637 0010 0001

SWIFT kód: UBRTHUHB

Megjegyzés: Döme

Adószám: 18504743-1-09

Köszönjük szépen!

 

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates