image1 image2 image3

Kincs, aki az utcán hevert

Vannak állatok, akikkel kegyetlen a sors. Kincset idén tavasszal több állatvédő is kereste, mert a Zöld utcára tették ki. Mire érte mentek volna eltűnt. Reméltük jó helyre került, szeretetben él.

Tegnap este segítségkérés érkezett egy cicának, akit októberben tettek ki vemhesen a Kemény Zsigmond utcára. Egy autóból repült a cica. Nem sok bűne lehetett, csak annyi hogy vemhes lett és nem kellett már kölyköstől. A kicsik eltűntek, mikor felcseperedtek. Az ott lakók reményei szerint gazdihoz kerültek, mert szép, félhosszú szőrűek voltak.

A fénykép alapján döbbenten ismertük fel a tavaszi 5-6 hónapos kölyök cicát. Ma sikerült megkeresnünk és jött az újabb döbbenet, a cica beteg. Azonnal helyre van szüksége, mert az utcán fog meghalni, anélkül hogy az új évet elkezdené.
Hirtelen többet nem tudtunk tenni, mint állatorvoshoz vittük, ahol melegben van és elkezdődik a kezelése. 

 Az első kép tavasszal készült, ahol még 5-6 hónapos volt.

Szerencsére találtunk neki ideiglenest 2017. január 15-ig, ekkor a befogadójának vissza kell utaznia külföldre. A gondos ápolásnak köszönhetően szépen gyógyul.

Kinccsel orvosi vizsgálaton jártunk 2017.január 20-án. Nagyon lassan javul az állapota, további kezelést igényel a szeme. Valamint az immunrendszerét kell erősíteni.

A legjobb hír, hogy Kincs gazdihoz költözött. Hogy minél kevesebb stressz érje az orvosi látogatás után már az új otthonába ment haza. Egy másik cica társa is van, akivel most ismerkednek. Még nem teljesen felhőtlen a kapcsolatuk, de reméljük rövidesen összebarátkoznak.

Félegyházi Zitának köszönjük, hogy lelkiismeretesen gondozta Kincset és meleg otthont adott neki a gazdi megérkezéséig.

Kincs orvosnál járt 2017. február 9-én. Sajnos a szeme a cseppentések ellenére sem javult. Három hétig antibiotikumot kell szednie. A gazdinál nagyon jól érzi magát.

Nagyon sok beteg cicáról kell gondoskodnunk és sok segítségkérés érkezik ivartalanítással kapcsolatban is. Kérjük amennyiben lehetőséged van támogasd munkánkat, hogy mindenkinek segíthessünk.

Számlatulajdonos: Debreceni Cicavilág Egyesület

Számlaszám: 12052705-01397637-00100001

(Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest Akadémia u. 6.).

IBAN szám: HU56 1205 2705 0139 7637 0010 0001 

SWIFT kód: UBRTHUHB

Megjegyzés: Kincs

Köszönjük szépen! 

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates