image1 image2 image3

Hófehérke

Hófehérkét 2015.03.26-án ivartalanítottuk, az utcán élt gazdátlan cicaként. A napokban segítségkérés érkezett, egy betegszemű cicával kapcsolatban, akinek vélhetően meglőtték a szemét. Döbbenten jöttünk rá, hogy ez ő, Hófehérke…

 

Mai nap (2016.12.16.) bekerült állatorvosunkhoz és megkezdődött a kezelése. Megröntgenezték és vért vettek tőle. Nagyon magas a fehérvérsejt száma, ami gyulladással magyarázható. Ha valóban meglőtték, akkor nagyon nagy szerencséje volt, mert a koponyának komoly traumás sérülése nincs. Szerencsére sem az orr, sem a szájüreg nem sérült. Az sem kizárt, hogy máshonnan ered a sérülése, jelenleg tart a kivizsgálása.

Mivel mi sem menhellyel, sem ideiglenes befogadói hálózattal nem rendelkezünk, ezért a cica elhelyezését legalább hétvégenként valahogy meg kell oldanunk. Hétköznap a rendelőben lesz kezelésen. Ezen a hétvégén szerencsére akadt befogadója. Ezúton is köszönjük Nagy Leventének, hogy a segítségünkre sietett.

Hófehérke szerencsére a szeretet ünnepén megtalálta végeleges befogadóját. Köszönjük Gyöngyinek, hogy vállalta őt és a sebét naponta kezeli. Az onkológus szakvéleménye alapján elkezdődött a kezelése. Tíz naponta convenia antibiotikumot kap és naponta tisztítani kell a sebet. Többet, majd a szövettani vizsgálat után tudunk.

2017. január 9-én volt kontroll vizsgálaton, ahol megkapta a convénia injekciót és megtisztították a sebét.

Biztatók a jelek, bár még hosszú az út a remélhetőleg teljes életig! Igen jó helyen van a hölgynél aki december 23-a óta gondozza, ápolja! Köszönjük Gyöngyinek, hogy befogadta és ápolja, valamint Gábornak, hogy elvitte a kezelésre és segítséget nyújt a cicával kapcsolatban folyamatosan.

Tíz naponta kapta a convénia injekciót Hófehérke. 2017. február 9-én végre mintázható volt a seb. Tíz nap után várható a szövettan eredménye.

Eddigi kezelésének költsége 43 105 forint. Mivel előre láthatólag hónapokig fog tartani a kezelése, ezért a költségek jelentősek lesznek.

Az adományokat köszönjük:

Halász Péter Sándor 3 000 forint

Szabó Marianna 5 000 forint

Dr. Dremák Péter 3 000 forint

Thern Gabriella Éva 4 000 forint

Nagy Levente 1 000 forint

Papp Kitti 1 000 forint

Nagy Veronika Dóra 1 500 forint

Kiss Judit 2 000 forint

 

2017. február végén  megérkezett Hófehérke szövettani eredménye. Sajnos félelmeink beigazolódtak: laphámrákja van. Hétfőn további vizsgálatokra kerül sor (ultrahang, röntgen), hogy megvizsgálják van-e áttétje. A kezelőorvosával konzultálva megrendeltünk számára egy szirupot, mely a sejtek burjánzását szorítja vissza és jobb életminőséget biztosít számára. 

Szerencsére a röntgen és az ultrahang vizsgálatokon áttéteket nem találtak.

Hófehérkének joga van élethez és, mint minden élőlény ragaszkodik is hozzá. Amíg nincsenek fájdalmai, a mindennapjai kellemesen telnek, addig mindent megteszünk, hogy jobban érezze magát. Mindezt nem pénzszerzés céljából, hanem mert tiszteljük az életet. Amikor eljön az a perc, hogy már szenvedés neki a földi élet a befogadójával és a kezelőorvosával konzultálva megfogjuk hozni a megfelelő döntést.

 

Ha valaki szeretné Hófehérke felépülését támogatni a következő számlaszámra lehet küldeni adományt:

Számlatulajdonos: Debreceni Cicavilág Egyesület

Számlaszám: 12052705-01397637-00100001

(Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest Akadémia u. 6.).

IBAN szám: HU56 1205 2705 0139 7637 0010 0001 

SWIFT kód: UBRTHUHB

Megjegyzés: Hófehérke

Köszönjük szépen!

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates