image1 image2 image3

Temetői Vörcsike

2015. nyarán az ivartalanítási programunk zajlott a debreceni köztemetőben. Nem Vörcsikéért mentünk, de szerencsére időben érkeztünk. Ömlött a szeméből a vér. Először azt gondoltuk verekedtek a fiúk. Sajnos nem ezt történt. 

 

Vörcsike idősebb cica, közel 12 évet élt utcán ivaros kandúrként, aminek meg is lett az eredménye. A tesztje FIV pozitív lett, ami nagyon rossz hír. Először azt gondoltuk, hogy ezért gyógyul nehezen a szemén a sérülés. Mivel állapota nem javult, ezért szövettani vizsgálatra is sor került. A szövettani vizsgálat eredménye: laphám carcinoma, azaz daganat. A kritikus rész műtétileg eltávolításra került. Hosszú ideig volt kórházban, majd etetője magához vette, mert nem mehetett vissza az utcára ennyire betegen.

Rendszeresen járunk vele ellenőrzésre, mert folyamatos kezelést igényel a szeme. Hosszú ideje, azaz a műtét óta eltelt közel egy éve kielégítő az állapota. Nemrég jelezte Andrea, hogy Vörcsike szeme csúnya piros és dörzsöli is.

A szeme alatti részből gennyes váladék ürül, ezért antibiotikumos kezelést kezdtünk el neki. Két hét múlva ellenőrző vizsgálatra vissza kell vinnünk. 

Befogadója lelkiismeretes gondozása ellenére sajnos a szeme az utóbbi időben sokat romlott. Ezen az állapoton keveset lehet javítani. Szerencsére az általános állapota jó, gyógyszeres kezelésben részesül megint, reméljük sikerült kicsit javítani az állapotán.

Folyamatosan Béres cseppet és Vetrit kell kapnia. Ha bárkinél van még lejárati időn belül felhasználható és már nincs szüksége rá Vörcsikének nagyon nagy szüksége lenne rá.

Nagyon sok beteg cicáról kell gondoskodnunk és sok segítségkérés érkezik ivartalanítással kapcsolatban is. Kérjük amennyiben lehetőséged van támogasd munkánkat, hogy mindenkinek segíthessünk.

Számlatulajdonos: Debreceni Cicavilág Egyesület

Számlaszám: 12052705-01397637-00100001

(Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest Akadémia u. 6.).

IBAN szám: HU56 1205 2705 0139 7637 0010 0001 

SWIFT kód: UBRTHUHB

Megjegyzés: Vörcsike 

Köszönjük szépen! 

 

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates