image1 image2 image3

Félix súlyosan megsérült

Leöntöttek benzinnel egy cicát Debrecenben a Görgey utcán. Minderről 2013.05.08-án szereztünk tudomást. Az állat erősen nyáladzott és nem evett, nem ivott napok óta. Másnap reggel már sikerült is befogni, és leendő Egyesületünk egyik tagja elvitte állatorvoshoz.


Kiderült, hogy az állkapocscsontja van eltörve baleset vagy bántalmazás következtében. Mivel napok teltek el a sérülése óta, így teljesen kiszáradva, fekélyes szájjal került ellátásra.
Orvosi vizsgálatok ekkor már nem erősítették meg, hogy valóban leöntötték-e korábban benzinnel. Az állkapocstörése azonban valószínűleg bántalmazásból ered. Ezt erősíti meg az is, hogy kedves, bújós állatról van szó, így könnyebben válhatott egy lelketlen ember áldozatává.
A cica, aki amúgy a Félix nevet kapta, a Görgey út 14. szám közelében élő kolóniához tartozik. Leendő egyesületünk elnöke a bántalmazás kapcsán bejelentést tett ismeretlen elkövető ellen az Állatvédőrségnél.

Félix azóta túl van a műtéten és lábadozik, ma (05.15-én) kerül ideiglenes befogadójához, ápolójához. Reméljük szebb jövő elé néz!

FIGYELEM! Sokkoló képek és videók következnek! Csak erős idegzetűek tekintsék meg fotóinkat!Félix a kórházba kerülésekorFélix a műtétet követő napon

Állapotának alakulásáról jelentéssel leszünk hamarosan.

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates