image1 image2 image3

Ivartalanítási világnap

 

 

Az Ivartalanítási Világnapot világszerte minden év február utolsó keddjén tartják.

Bővebben...

Fenntarthatóság a felelős állattartásban – kóbor macskák ivartalanítása révén

Minden környezettudatosan gondolkodó, magáért és a környező világért felelősséget vállaló ember számára ismert a kóbor állatok siralmas helyzete. Így azzal is tisztában van, hogy a természetben vadászó macskák hatalmas száma a felelőtlen emberi magatartás eredménye!

Bővebben...

Hogyan segíthetjük idősebb családtagjainkat a társállataik ellátásában

Kétség sem fér ahhoz, hogy a cicák és kutyák előnyös hatást gyakorolnak a „szép korúak” érzelmi és fizikai jólétére. A 60 év felettiek esetében a macska- vagy kutyatartás fizikai és érzelmi téren tapasztalható előnyeiről jelentős szakirodalom értekezik.

Bővebben...

5 lépés amivel segíthetsz a félős, rejtőzködő cicának

Nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy Garfield „okolható” az ármánykodó, antiszociális macska sztereotípiájának kialakításáért, de az biztos, hogy ráerősített erre, és, hogy őszinték legyünk, van némi valóságalapja ennek a vélekedésnek.

Bővebben...

Mennyi ideig élnek a cicák, és hogyan hosszabbíthatjuk meg életüket?

Ha Te magad is macskatartó vagy, különösen ha új cica került a házhoz, természetes, ha felmerül benned a kérdés: mennyi ideig lesz majd veled a kis cicabarátod. Általában meddig él egy cica?
Az állatgyógyászat és az takarmányozás nagy fejlődésen mert keresztül, s ennek köszönhetően a macskák magasabb kort érnek meg, mint eddig valaha. Nem szokatlan napjainkban, hogy egy cica akár 20 év feletti kort ér meg.

Bővebben...

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates