^Lap tetejére

Debreceni Cicavilág Egyesület

A rege folytatódik…

 

2014-ben kezdődött a történet Milka cica ivartalanításával. Mi pedig az idén megint meglátogattuk a szállót és lakóit. Meglepetés csomaggal készültünk. Nem felejtkeztünk meg Milka és Mici cicáról, valamint a kutyusról sem.

 


Volt egyszer, hol nem volt egy Milka cica, aki közelebb hozta az embereket, s a rideg ködös őszben, meglepetést, örömöt, reményt hozott összetört emberek arcára. Megrökönyödést, örömöt, erőt adott a mi szívünknek.

Volt tehát egy cica, mint említettem Milka a neve, ő a Szávay úti hontalan szálló „vendégeinek” a cicája, egy másik cica és egy kutyus társaságával együtt. Ezek az emberek a szállón új esélyt és reményt kapnak egy új életre. Dolgozniuk kell, kapnak egy kis fizetést érte, amiből gazdálkodhatnak, készülhetnek arra, hogy talán hamarosan „visszatérhetnek az életbe”. Nem tudom, mi lehet számukra a jó… de ahogy megismertük őket, túl értékesek ahhoz, hogy visszatérjenek „KÖZÉNK”.
Ezek az emberek látták, hogy Milka cica kölykeit nehéz jó helyre juttatni, így a kis semmi fizetésüket elkezdték arra gyűjteni, hogy ki tudják fizetni az ivartalanítását. Közben ránk találtak, de nem követelőztek, ahogy azok teszik, akiknek futná rá… csak segítséget kértek. Mi segítettünk, de ők emellett is beleszálltak a műtét költségeibe. Mi csodálkoztunk, hisz az állatmentésben nem ehhez szokik az ember, hanem egymásra mutogató, megoldást nem kereső, állandóan vádaskodó emberekhez. Hozták és vitték Milkát a Rendelőbe, megoldották a kihívást…
És mi nem hittünk a szemünknek… így úgy éreztük, ezek az emberek különösen értékes, példamutató, felelősségteljes magatartásuk miatt megérdemelnének egy csodás meglepetést. Összefogtunk, mindenki bevásárolt, és összeraktunk meglepetéscsomagokat. Olyan dolgok kerültek bele, amik segítséget (étel, ruha…) vagy örömet (csoki, kávé…) jelenthetnek nekik.  Milka cica sok-sok finomságot kapott, amiért összehozott minket.
 


Üdvözlettel:
Debreceni Cicavilág Egyesület tagjai és önkéntesei

 

Copyright © 2013. Egy DeCi  Rights Reserved.