image1 image2 image3

Kérjük támogasd munkánkat, köszönjük!

Debreceni Cicavilág Egyesület a kóbor macskák ivartalanításáért

Kérjük támogasd az egyesület munkáját a személyi jövedelem adó 1%-ával!

Adószám: 18504743-1-09

Hazánkban 10 ember közül 6 nem él azzal a rendelkezési jogával, hogy befizetett személyi jövedelem adója 1 %-át felajánlja egy nonprofit szervezetnek.

Tartozz azok közé, akik élnek ezzel a támogatási lehetőséggel, és így tesznek az állatvédelemért!

Bankszámlaszám: 12052705-01397637-00100001

Közel 6 év közel 500 ivartalanított kóbor cica

A Debreceni Cicavilág Egyesület hivatalosan 2013. június 4-én kezdte meg működését, azzal az alapszabályában is rögzített céllal, hogy Hajdú-Bihar megyében az utcán élő cicakolóniák ivartalanításával megelőzzük a kóbor cicák túlszaporodását.

A nem kívánt szaporulat megelőzése életeket ment, mert a megszülető utódok gyakran szenvednek balesetet, ki vannak téve bántalmazásnak, illetve legyengült szervezetük miatt betegségek következtében halnak meg. Akik közülük elérik az ivarérett kort, újabb nem kívánt szaporulattal terhelik a környezetet.

Egyesületünk közreműködésével az elmúlt hat év alatt 328 nőstény és 153 kandúr cica ivartalanítását, és ezzel egyidejűleg sokuk egyéb orvosi ellátását oldottuk meg. Mindez több, mint ezer meg nem született kis cicát jelent egy év alatt.

Egyre többen fordulnak hozzánk a lakótelepeken, gyárudvarokon, intézményekben gyakran látott cicákkal kapcsolatban, akiket a helyiek etetnek és a sorsukért aggódnak.

Sajnos végleges elhelyezést egyesületünk nem tud biztosítani számukra, de a nem kívánt szaporulat megelőzése érdekében az ivartalanításukban tudunk segíteni.

Az utcán élő cicák támogatása mellett az ivartalanítás népszerűsítését és a felnövekvő generációk tudatos és felelős állattartásra való nevelését tűztük ki célul. Rendszeresen részt veszünk az állatkerti gyereknapi rendezvényen és a Campus fesztiválon, ahol játékos feladatokkal, tesztekkel és fejtörőkkel próbáljuk a látogatóink figyelmét felhívni az ivartalanítás fontosságára, valamint megosztjuk velük a legfontosabb macskabetegségekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Népszerű a Gazdis ivartalanítási programunk, amelynek keretében gazdiknak nyújtunk lehetőséget házi kedvencük kedvezményes áron történő ivartalanításához. A postázott kuponokkal eddig 225 cicát – 149 nőstényt és 76 kandúrt - vittek el ivartalanítani állatorvosunkhoz a gazdik. A Gazdis ivartalanítási akciónkat szeretnénk rendszeressé tenni.

Egyesületünk a céljaival egyetértő és a kóbor cicák szenvedéseit enyhíteni akaró és ennek érdekében cselekedni is kész jó szándékú emberek támogatásával képes a feladatait ellátni. A kapott összegeket minden esetben és kizárólag a cicák orvosi ellátására és életkörülményeinek javítására fordítjuk. A felajánlásokat folyamatosan várjuk és köszönettel fogadjuk. Kérjük, személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával támogassa állatvédelmi tevékenységünket!

Honlapunkon és facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatást adunk a munkánkról, beszámolóinkat az érdeklődők, támogatók nyomon követhetik:

www.debrecenicicavilag.hu

https://hu-hu.facebook.com/DebreceniCicavilagEgyesulet/

Egy DeCi – a cicák iránti szeretetből és odafigyelésből

 

PayPal donate

Facebook

Luca Tanodája

NEA-UN-16-N pályázat

2020  Debreceni Cicavilág Egyesület   globbers joomla templates